Световрачене се прощава с четири от жертвите на тежката катастрофа край Своге. На 25 август автобус се удари, падна в дере и загинаха 17 души. 15 от тях са от село Световрачене. Днес ще бъде погребано и 13-годишното момче, което загина заедно със своята баба. Вуйчото на момчето е в момента във ВМА.

Засега с обвинение за тежкия инцидент е само шофьорът на автобуса Григор Григоров. Прокуратурата го разследва за причиняване на смърт по непредпазливост. Той е под стража в болница ИСУЛ, където е настанен.

Григоров е шофирал с превишена скорост, но според експертите част от причините за инцидента са лошата пътна настилка и неправилно поставените мантинели. Вчера разследващи и полиция влязоха в сградата на изпълнителя на пътя София-Своге- Мездра Трейс груп. Бяха иззети документи.

Днес ще бъдат направени нови огледи на превозното средство, които се очаква да хвърлят повече светлина върху разследването. Вчера автобусът беше изтеглен от мястото на инцидента. Беше направен оглед и на целия участък, в който стана катастрофата.