Издадена е заповед за свалянето на карантината на президента Румен Радев. Това обяви директорът на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев. Причината за това са двата му отрицателни теста.

Д-р Пенчев обясни, че президентът е разбрал, че е контактен с положителен за COVID-19 във вторник. На Радев е връчено предписание за направата на PCR тест при пристигането му в страната.

Президентът Радев беше принуден да прекрати посещението си в Естония, заради контакт със заразения нов шеф на ВСС генерал-майор Димитър Петров.

Радев си направи първия тест в Естония, който бе отрицателен, след като се завърна в България си направи и втори тест, който потвърди първия резултат. Посещението обаче бе прекратено.

"Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България. Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем. Надявам се да няма повече спекулации по темата", заяви министър-председателят по време на онлайн заседанието във връзка с международния скандал, който възникна с президента Румен Радев по време на посещението му в Естония.