Сигналът за трупа е подаден на телефон 112 в 8.48 ч.

На мястото се извършват следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура. Тялото е на дърводелеца на спортното училище Койчо Колев.  Учебното заведение се намира в кв. "Кольо Ганчев", предаде БГНЕС.

Трупът е бил открит първо от помощник-директора на училището пред работилницата, съобщи БНР. Веднага след това е повикан директорът на училището Димо Неделчев и двамата са се обадили на телефон 112. Според изявление пред медиите на Неделчев, Колев е бил с окървавена глава и тяло, не е ясно с колко куршума и с какво оръжие е бил убит. Дърводелецът е с 25-годишен стаж само в това училище, ползвал се с добра репутация. Семеен, с един голям син.

Учениците не са станали преки свидетели
на разстрела, защото в това време са били в час, а класните стаи не са с изложение към мястото на убийството. Има обаче деца, които са видели тялото на простреляния. Утре от Инспектората по образование ще изпратят в училището психолози.

По-късно от старозагорската полиция съобщиха, че издирват 30-годишния Стоян Иванов Стоянов за извършено тежко криминално престъпление. Мъжът е въоръжен и опасен, допълват от МВР.

Гражданите, които разполагат с информация за издирвания, могат  да подадът сигнал на тел. 112 или най-близкото РУ „Полиция”. Анонимността е гарантирана.