Сигналът за стрелбата, която е станала на улица "Ралевица" в района на бул. "България" и голям търговски център, е подаден в 10.05 ч., съобщиха от МВР. 

Простреляният е откаран в лечебно заведение в тежко състояние от личния си шофьор. Мъжът е бил прострелян в гърдите и въпреки 30-минутната реанимация е починал, съобщиха от ВМА.

Разстреляният е бизнесменът Петър Христов - собственик на една от от големите компании за производство на млечни продукти у нас - "Лактима" и още няколко фирми. Стрелбата е станала пред софийския офис на "Лактима" на улица "Ралевица" 98А.

Вижте снимки

Нападателят е избягал и се издирва. Той е стрелял няколко пъти по жертвата си, но само един куршум е попаднал в тялото на Христов. По данни на свидетели килърът е бил скрит в съседен строеж, откъдето е стрелял. Според други информации обаче по Петър Христов е стреляно от кола.

На място се извършва първоначален оглед. Районът е отцепен от полицията. 

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра. Израснал е в село Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, а след това и право.

Христов е един от най-крупните предприемачи във Велико Търново и региона. Има 29-годишна дъщеря Михаела, която официално се води собственик на "Лактима",според данните в Търговския регистър и 16-годишен син Петър.