Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Видеото е качено от един от участниците в конфликта - мъж в инвалидна количка, който не успява да паркира.

Причината - мястото било заето от жена, която според него няма такова право.

Мъжът твърди, че жената е използвала талон, който не е на нейно име. Проверка в общината потвърди това. Наказани обаче все още няма, отбелязва Нова.

В сряда вечер пред паркомясто в центъра се засичат две коли. В едната е Владимир, а в другата - младо момиче, което го изпреварва с паркирането. Мъжът разказва за преживяното първо във Facebook.

Владимир звъни на телефон 112, а от там го препращат към Първо районно. На място пристигат полицаи, но тъй като момичето не е в колата, е съставен само протокол.

Проверка в Столичната община установи, че стикерът на момичето е издаден в Казанлък на името на неин близък и вече е с изтекла валидност. От общината в Казанлък започват проверка по случая.

Докато община и полиция си прехвърлят топката за това кой трябва да проверява и санкционира нарушителите, Владимир е категоричен, че решение има.

"Достатъчно е просто да се проверяват паркираните коли, да се отзовават собствениците им и ако не са те, талоните да се отнемат и да се пишат актове за използване на чужди документи", смята той.

След бурната реакция в социалните мрежи непознатото момиче изпратило покана за приятелство на Владимир. Днес профилът й вече е изтрит.

Общият брой на издадените от Центъра за градска мобилност в София стикери за хора с увреждания е 14 000. Оказва се обаче, че е честа практика да се злоупотребява със специалните талони. Анулираните заради нарушения стикери само от началото на годината са 156, като 66 от тях заради установяване, че се използват от друг човек.