"Дюни" АД спира строителството на къмпинг "Градина", съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи на сесията на ОбС, цитиран от "Флагман".

Според думите на кмета, тази сутрин от фирмата са го известили, че прекратяват плановете си за строителство на заведение и магазин в частния си имот, намиращ се до плажната ивица. По-интересното е, че те не просто са съобщили, че спират изграждането на обектите, а директно са изтеглили документите си, което би следвало да се тълкува като анулиране на разрешението за строеж.

"Още веднъж казвам: Това не са дюни, а частен терен и са спазени всички процедури. С оглед на ситуацията фирмата явно е решила да спре строителството си. Тази сутрин разбрах, че са внесли писмо до Община Созопол и РДНСК", съобщи кметът.

На къмпинг "Градина" по план трябваше да се направят обекти, тип ресторант и магазин, както и паркинг. В администрацията в Созопол е постъпил впечатляващ проект за изграждането на модерен ресторант, средиземноморски тип, а инвестицията била изключително сериозна. Проектът бил дело на известен чуждестранен архитект.

Дейностите трябваше да се извършат върху частен имот от 5,5 дка, собственост на "Дюни" АД. Зад фирмата стои бизнесменът Людмил Стойков, съден за далавери по "САПАРД".