От 8.00 до 17.00 часа на 14 октомври се забранява престоят и паркирането, с изключение на автомобилите ангажирани със събитието и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" на ул. “Ген. Гурко“ между ул. “Кн. Александър Първи“ и ул.“Дякон Игнатий“, от страната на телефонната палата.

От 12.00 до 17.30 ч. на 14 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. “Ген Гурко“ между ул. “Г. С. Раковски“ и ул. “Кн. Ал. Първи“, като се пропускат в посока ул. “Г. С. Раковски“ превозните средства от ул. “Дякон Игнатий“.

Електромобили от различни марки и модели се включват в ЕКО РАЛИ 2016 - кръг от Световната купа за автомобили на алтернативно гориво на Световната автомобилна федерация (FIA Alternative energies Cup).
Организатори са Спортен клуб "Интерспиид Нова Генерация" и Българската асоциация за електрически превозни средства (БАЕПС).

Това е четвъртото издание на състезанието в България, част е от програмата на Община София - кандидат за Европейска столица на спорта 2018 г.

В ЕКО ралито участват три групи автомобили: електромобили; хибриди; автомобили на пропан бутан (газ).

Амбициите на електромобилистите е докажат, че електрическите коли са не само най-чистите превозни средства, но също най-евтиното и ефективни превозни средства не само в града, а и извън него.

Стартът е в София, преминава се през Копривщица и Старосел, а финалът е отново в София.
Маршрутът за електромобили е 285 километра, разделени на три състезателни етапа с регулаторни тестове за всеки от етапите.