Потресаващи снимки от затвора в Пазарджик бяха разпространени в интернет в последните дни на годината. Фотографиите бяха публикувани от Българското затворническо сдружение. Началник на затвора от 20 години е Веселин Коцев, а огромната част от служителите там са от родното му село Ивайло.

"Не само тази институция е в подобно положение. Затворът е строен преди повече от 80 години. От миналата година се провежда основен ремонт. Половината от сградата вече е ремонтирана. Не мога да твърдя, че тези кадри са скорошни и че изобщо са от затвора. Там има над 100 помещения, така че не мога да бъда сигурен", заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия директорът Веселин Коцев. Той допълни, че на 7 януари ще започне преместването на лишените от свобода хора от неремонтираното към ремонтираното крило.

"В килиите, които ремонтираме ще има топла вода. Не знам дали в друг затвор има постоянно топла вода. Максималният брой затворници в килия ще бъдат между 4 и 6 човека, а не по 20, както е сега на повечето места", допълни шефът на пазарджишкия затвор.