Снимки на багер край Седемте рилски езера нажежиха социалните мрежи и предизвикаха възмущение, съобщи Нова телевизия. Хората се чудят ще има ли строителни дейности край "Бъбрека" и как тежката машина е стигнала до мястото.

Кадрите, които са от събота, са публикувани във Фейсбук от очевидката Милена Кодстадинова. Според нея това е кощунствена намеса в и без това застрашената биосфера в района на езерата.

"Да не си помислите, че това е в някой парк, защото не е. Това е на Бъбрека. Поредното безумие", е написала тя в поста си.

Снимка: Facebook/Милена Костадинова

"Няма да се разкопава, няма да се разорава, както се спекулира. Няма да се строи. В района стартира проект за укрепване на туристическите пътеки, поставяне на дървени парапети и борба с ерозия, да може да се възстановяват тези ерозирали участъци. През юли и август има голям туристически поток, това е дестинация, която привлича много посетители. По принцип се работи ръчно. Този багер се наложи да обработи един малък участък, където не можеше да се работи ръчно, но е предвидено като цяло материала да се качва с коне", увери в сутрешния блок на теливизията обаче Красимир Андонов - директор на Национален парк "Рила".

Снимка: Facebook/Милена Костадинова

Той уточни, че багерът е качен на самоход и може да се види, че няма никакви увреждания.