Слънчевото утро на 4 март е най-щастливото в живота на 40-годишната Дарина и съпруга й Красимир от Велико Търново. След 15 години очакване и 19 опита ин витро на бял свят в МБАЛ "Надежда" се появи дъщеричката им Ивайла. 

Новороденото момиченце е с идеални размери - тежи 3470 грама и е с ръст от 51 сантиметра. Секциото е извършено от екипа на д-р Кайрякова и д-р Кръстев. За да се роди обаче Ивайла помогнаха стотици добри хора, които дариха средства в специалния базар, организиран от Фондация "Майки за донорство", за да бъде финансирана ин витро процедурата.

Борбата на родителите й обаче започва преди много години, след като става ясно, че не могат да имат свое дете без помощта на репродуктивната медицина.

Дарина и Красимир вече са родители

Снимка: Facebook

Следват 19 процедури, но всички те са неуспешни. През 2016 г. отчаяните Дарина и Красимир се обръщат към "Майки за донорство", тъй като става ясно, че единственият им шанс е ин витро с донорска яйцеклетка. 

Стотици добри българи им подават ръка и даряват средства. Появява се и донор на яйцеклетка, а ин витрото е направено от д-р Георги Стаменов през лятото на 2018 г. Този път то е успешно и Дарина и Красимир преживяват своите най-дълги 9 месеца. 

До вчера. Когато щастието влезе в дома им.

Ивайла проплака в МБАЛ "Надежда"

Снимка: Facebook