Силна градушка падна над Велико Търново. Ледените късчета бяха с размерите на лешник. Природната стихия се разрази малко след 16:30 часа и преустанови автомобилното движение. По булевард " Никола Габровски" дори рейсовете спряха за няколко минути, за да се скрият под клоните на крайпътните дървета и да спестят щети, съобщава местният сайт "Борба".

Изключително тежко остава шофирането в района на кръговото до болницата, където отново се образува река по асфалта. Заради бурята кметът инж. д-р Даниел Панов свика незабавно оперативния щаб за реакция при бедствия и аварии.

Възложена бе обстойна проверка за щети и поражения от природната стихия. Огледите ще обхванат както всички райони на града, така и населените места от общината, през които бурята е преминала. В резултат от констатациите ще бъде решено какви ще бъдат последващите действия и дали има необходимост от сезиране на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Градушка валя в центъра на Бургас, както и в село Правда, край Горна Оряховица. Според последните синоптични карти опасност от бури и градушки има най- вече в Източна България.

По-рано стана ясно, че 56 ракети са били изстреляни вчера към облака, който засипа с градушка Монтанско. От Агенцията за борба с градушките в областта твърдят, че не са могли да въздействат върху него по-рано, защото дошъл от планината, където няма ракетни площадки.

И са го атакували, след като е минал през село Горна Вереница. Почти цялата продукция на хората там е унищожена.