Силна буря се изви над София малко след 21 часа. Времето рязко застудя, появи се силен вятър и черни облаци покриха небето.

Вижте снимки

Малко след това се изсипа пороен дъжд, придружен с мощни гръмотевици и градушка. Най-силно засегнати са южните и западните квартали, където за минути улиците се превърнаха в реки.

Пороят наводни магазини в различни части на София, а живуща в кв. "Бъкстон" софиянка се оплака в социалните мрежи, че по стените на апартамента й тече вода, въпреки че над жилището има още 3 етажа.

Без ток са район Витоша, части от "Хаджи Димитър", "Хладилника", "Света Троица", "Западен парк, "Илинден", Красна поляна", Редута, Симеоново, Банишора, "Манастирски ливади", "Кръстова вада", "Лозенец" и "Гевгелийски", а също и централната градска част.

От Столична община съобщиха, че всички екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на десетки сигнали за завирявания и наводнени обекти в южните квартали.

Затруднения на движението има на бул."България", както и на бул. "Цар Борис III" и бул. "Никола Петков" в посока кв.Княжево, където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул."Никола Петков". Насочени са аварийните екипи на "Столичен електротранспорт".

От видеоклипове, публикувани във Фейсбук, се вижда, че тунелът на бул. "Сливница" и бул. "Мария Луиза" е наводнен.

Снимка: Скрийшот/Facebook

Под вода е и бул. "Никола Вапцаров", както и подлезът на жп гара Подуене, където движението е спряно от полицейски екипи, сигнализираха шофьори. Перловската река е излязла от коритото си и е превърнала в река бул. "Евлоги Георгиев". Има закъсали коли под моста на бул. "България" и Околовръсното. Наводнено е и Околовръстното на кръговото за "Драгалевци".

Наводнени са и станции на метрото.

Под вода е и подлезът на "Орлов мост".

Снимка: БНТ