С автошествие шофьори от Ямбол, Сливен и Благоевград протестираха срещу високите цени на горивата и застраховките.  В Ямбол и Сливен шофьорите заявиха и подкрепата си към протеста на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БТА.

Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони тръгнаха от изхода на Ямбол към Граничен пункт - Лесово, преминаха през целия град и завършиха протеста до изхода за магистрала "Тракия". За кратко беше блокирано движението на пътя Ямбол - Сливен.

"Като цяло всичко е монопол. И оттам вече той спекулира с високите цени на горивата, той ги определя. Със сигурност искаме цените да паднат, да", обясни Александър Дечев - организатор на протеста в Ямбол.

"Отразява се и на бизнеса ми, защото е свързан с транспорт, който като вдигнат цената, аз трябва да вдигна услугата. Пак рефлектира върху хората, които са на една заплата, посочи Петя Султанова, участничка в протеста.

В Благоевград недоволните планират да блокират пътя за Гърция. Малко след 12 часа над 100 автомобила вече бяха на пътя за южната ни съседка.

"Има лостове в държавната администрация, с които може да се повлияе на цените", посочи един от организаторите на протест в Благоевград.

Организаторите се заканиха да продължат с протеста, като подкрепят и други градове в страната.