Изпълнителният директор на "Хиполенд" АД Мариан Колев публикува отворено писмо на официалния профил на фирмата с позиция за 17-годишния му син, който е пострадал, след като е бил напръскан със сълзотворен спрей на протеста пред Народното събрание през деня вчера.

Писмото е обръщение към всички български граждани, които искат да живеят в една по-справедлива държава.

"Обръщам се към вас в качеството си на гражданин, баща, бизнесмен, който плаща почтено всички дължими данъци към държавата, мислещ човек със собствена позиция, която не ме е страх да отстоявам. Искам да изразя пред всички вас моята огромна лична "благодарност" към полицая, който днес на протеста в центъра на София, лично напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми син, дошъл заедно с още над 20 000 свободни граждани от всички възрасти, да изрази открито и като свободен европеец своята гражданска позиция", пише Колев.

Той се обръща специално към служителя на реда: "Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания".

В писмото се изтъква, че не е случайно, че толкова много хора са пострадали. 

Бизнесменът благодари и на министъра на МВР, "който е дал заповед да се обгазяват мирни и невинни граждани, журналисти, общественици, младежи и хора на почтена възраст, чиято единствена вина е, че не са съгласни повече да живеят в страх и сляпо подчинение, и имат смелостта открито да отстояват позицията си".

В заключение Колев посочва, че все пак благодари на екипа на Бърза помощ и на дежурната лекарка, която е помогнала на сина му и той няма да ослепее.