Има информации, че днес протестиращите ще опитат да блокират ключови кръстовища в София в по-ранни часове. Затова ще изградим стратегия, за да не се блокира движението на другите граждани. Това съобщи комисар Тони Тодоров, зам.-директор на "Охранителна полиция" към СДВР, на брифинг пред журналисти.

Вчера около 21 часа групи от по около 30 души блокираха няколко кръстовища в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор и останаха на тях до полунощ. Въпреки спирането на движението, от СДВР казаха, че не е имало груби нарушения на обществения ред, нито задържани.

"Благодарим на всички, които бяха на улицата и с поведението си показаха, че продължаваме линията на едни нормални взаимоотношения между нас като институция с тях. В късните часове снощи забелязахме, че има идеи и призиви това блокиране на големи кръстовища да се случва в по-ранните часове, което наистина е притеснително заради трафика в столицата. Ще изградим някаква стратегия, да сме подготвени наистина да им осигурим нормално придвижване на хората. Призоваваме, ако може протестиращите да се съобразят с останалите хора", каза още комисар Тодоров.

комисар Тони Тодоров, зам.-директор на "Охранителна полиция" към СДВР даде брифинг

Снимка: БНТ

Междувременно от сутринта днес стотици граждани протестираха пред парламента срещу Закона за хазарта. Това се случи, докато депутатите гледат на второ четене промените в Закона за хазарта. Те носеха транспаранти, на които пише "Валериbet", "Най-големите бонуси са в парламента, а не в хазарта" и други.

В района имаше засилено полицейското присъствие. Кордон от полицаи пазеше протестиращите да не преминат на бул. "Цар Освободител", който остана отворен за движение. Друг кордон охраняваше сградата на Народното събрание. След като управляващите се съобразиха с техни искания обаче, протестът приключи с възгласи "Победа!". 

В същото време втори съдебен състав остави на свобода срещу парична гарнация 4-та задържани за погрома над Партийния дом.