СДВР даде извънреден брифинг заради затворените кръстовища в София, които днес най-вероятно няма да бъдат освободени. Протестиращите вече се заканиха, че остават там до подаване на оставка на правителството.

Старши комисар Георги Хаджиев обясни, че към момента на Орлов мост има 10 палатки, в триъгълника на властта - 8 палатки.

"Днес очаква сериозни затруднения при придвижването. Водихме разговори с протестиращите, но те минаха изключително непродуктивно", каза Хаджиев.

Той подчерта, че цяла нощ полицаите са водили разговори с протестиращи да освободят и останалите блокирани кръстовища и около 4-5 ч. през нощта са били освободени.

"Въпреки усилията ни има голяма вероятност днес да се стигне до физически сблъсъци, надявам се на здравия разум на гражданите и протестиращите", каза шефът на СДВР. Той призова гражданите да бъдат толерантни.

СДВР провежда организация столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места днес.

Георги Хаджиев бе категоричен, че органите на реда не изхождат от позицията на силата, опитват да водят диалог и "вътрешното му убеждение е, че трябва да се положат максимални усилия за запазване на мира".

Задържани при снощните протести няма, макар протестите да не са по законов регламентиран начин.

Вчера е имало ескалация на бул. "Арсеналски" и бул. "Черни връх", където протестиращи са спрели автомобил и дори давали указания на органите на реда, изисквайки да се тестват хора за алкохол и наркотици.

"Не възприемаме налагането на правила от страна на протестиращите", каза Хаджиев, като уточни, че основната цел на служителите на реда е водене на разговори.