От Съюза на демократичните сили (СДС) призоваха в обръщение подкрепилите арх. Борислав Игнатов да гласуват за Йорданка Фандъкова на втори тур.

Ето и пълната позиция на СДС:

Уважаеми лидери на Демократична България, Поздравяваме Ви за доброто представяне на първия тур на местните избори в София!

Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието - Мая Манолова.

Ние приемаме втория тур като сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие - Манолова, сега прикриваща се зад гражданите.

Уважаеми лидери, с някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия - СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските.

Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна - но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е евроатлантическа, а на дела - тегли към Евразия и Путин.

Това са хората, които се кланят най-искрено на паметника на Съветската армия, а ние с Вас искаме да го махнем. Мислите ли, че Мая Манолова ще го направи, ако стане кмет?!

Уважаеми лидери на Демократична България, десницата в София има историческа мисия и дълг на 3 ноември - да избере кандидата на партия-член на ЕНП, почтен и компетентен досегашен кмет, в лицето на Йорданка Фандъкова. Другият избор означава подкрепа на БСП/БКП/!

Можем ли дори и да си помислим, че след 30 години борба за демокрация с червената партия, ще я върнем на бял кон в синя София?!

Сигурни сме, че не бихме го направили! Не бихме се прикрили зад призива "Гласувайте по съвест!"

Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София - Йорданка Фандъкова.

Както е известно, ГЕРБ и СДС подписаха рамково споразумение за съвместно явяване на местния вот на 27 август.

По последна информацията Йорданка Фандъкова получава 69 733 или 36.68%, а Мая Манолова 51 995 гласа, което е 27.35% от преброените бюлетини.

Кандидатите за кмет Борислав Игнатов и Борис Бонев са съответно с 12.46% и 10.89%.