Софийският градски съд осъди Николов на 10 г. затвор и оправда Стойков по обвинението, че заедно с още няколко души са подсъдими за "изпирането" на повече от 7 милиона евро по програма САПАРД.

За политическата ангажираност на Медарова било казано на подсъдимия Валентин Ангелов от адвокат Румен Еленски. Еленски отказал на Ангелов да го представлява по този процес, тъй като съпругът на Медарова - Николай, също му е клиент, съобщи БТА.
Адвокатът твърди, че Николай Медаров му казал, че съпругата му няма да си направи отвод по делото, защото е поела политически ангажимент да потвърди решението на Градския съд.

Адвокатите подкрепиха искането си с аргумента, че Медарова е била председател на ЦИК по време на последните избори, като за поста е била предложена от ГЕРБ. Те допълниха, че министърът на вътрешните работи и тогава председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е правил множество изказвания за това какъв трябва да бъде изходът на процеса. Искането бе подкрепено от всички защитници, с изключение на Ина Лулчева, която представлява Людмил Стойков.

Съдът реши, че адвокат Румен Еленски трябва да бъде призован да каже лично или да предостави писмено обяснение защо е отказал да представлява Валентин Ангелов.
Следващото заседание е на 19 март, когато съдът ще се произнесе.

В края на януари Апелативният съд за пореден път не успя да даде ход на делото заради заболяване на адвокат. Две седмици по-късно главният инспектор на Висшия съдебен съвет Ана Караиванова съобщи, че ще бъде извършена проверка на делото.