Преди дни след заседание на временната анкетна комисия за „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на ВВС стана ясно, че липсва документация кой е придружавал бившия премиер при полетите с военната авиация.

Самолети са ползвани в предизборната кампания през 2011 г. и за откриване на обекти.

Прокуратурата образува две досъдебни производства за полети в страната и чужбина с правителствения "Авиоотряд 28" и военни самолети за периода 2009-2013 г.

"С тия хора вече само съдилища, нищо друго",
коментира Борисов във Варна и добави, че като вземе парите, ще ги наслага в големи чували, ще ги метне на гръб и ще ги носи до първия детски дом, който види.

Че ще раздава чували с пари за домове той каза и след като каза, че е завел дела за клевета срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и председателя на комисията за самолетите на властта Венцислав Лаков, който също е от "Атака".

Делата са заради изявленията им, че Борисов и Цветан Цветанов са товарили на правителствения самолет чували с пари за Ливан, за да ги депозират в офшорни сметки, и че са замесени в контрабанда, канали за проститутки и наркотрафик.

"Знаете колко пъти идвахме до Варна, колко неща сме откривали в Бургас, Видин. Моята сигурност и начинът, по-който съм решил да го правя при тези врагове, които по „нестандартен” начин искаха да решат въпроса, а нестандартният е незаконен", припомни бившият премиер.

Той визира Делян Пеевски, че само той се съгласил да си сложи главата в торбата като шеф на ДАНС и припомни какво е работил - четири години депутат, без опит в нещо такова, предишните четири бил зам.- министър и уволнен от Сергей Станишев за рекет, а на 20 г. бил шеф на пристанище Варна.

"Как ще се справи с контраразузнаването, кое е нестандартното, с това можем само да се забавляваме”
, добави лидерът на ГЕРБ.

Той коментира, че в медии излизат такива лъжи и компромати за него, че вече не може да ги чете и да ги опровергава.