Само съседите на Янек Миланов дойдоха на протеста срещу директора на Районно управление на полицията Борислав Динев, предава struma.bg.

Организаторът на протеста - юристът Любомир Авджийски, зададе въпроси на шефа на полицията в града Борислав Динев, който каза, че ще даде отговор само на близките на изчезналия Янек Миланов.

Тъй като дори и братът на Янек Миланов - Марио, не дойде на протеста, Динев се прибра в кабинета си.

Според хората полицията в Дупница е закъсняла с действията си по разследването, след като е получила сигнал за изчезването на Янек Миланов. Те смятат, че полицията не е работила активно в първите часове, което може да се окаже фатално за самото разследване.

Кадър: БНТ

Любомир Авджийски носеше малък плакат "Дупница без мафия".Той заяви, че дупничани не са излезли на протест, защото се страхуват от мафията, която е и в Районното управление на полицията.

"Продължавам да се надявам, че усилията на полицията ще дадат успех и ще имаме резултат", каза братът на Янек - Марио Миланов.

По думите му има хора в полицията и прокуратурата, които не са си свършили или погрешно са си свършили работата и трябва да си понесат последствията.

"Уверявам гражданите на Дупница, че в нашите действия няма никакво закъснение. Ако има близки на братята, нека да заповядат да разговаряме", заяви началникът на РПУ-Дупница Борислав Динев.

Вчера от прокуратурата в Кюстендил удължиха срока на разследването на случая с изчезването на Янек. Беше проведена и поредна полицейска операция по издирване в района на село Крайници.

Миланов изчезна преди близо два месеца. Следите на 43-годишния мъж се губят, след като се е качил в автомобила на своя съгражданин Васил Капланов- Каплата.