Предястието представлява микс от моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг, разказа за БТА управителят на заведението Яна Василева.

"В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса "поливане на моркови" и 50 стотинки такса "наточване на ножове". Имаме още 40 стотинки добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 стотинки начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето", обясни Василева.

По думите й всичко е просто и елементарно - "както процедират енергийните монополисти".

Собственикът на заведението решил да приложи идеята, след като ЕVN обясниха, че електроенергията е евтина, но допълнителните такси "надуват" сметките.

По този нестандартен начин той изразява подкрепата на ресторантьорския бранш към националния протест срещу високите сметки за електричество.