Сигналът към полицията е подаден около 8.28 часа тази сутрин при отварянето на банковия клон, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в града старши комисар Теодор Атанасов, цитиран от БТА.
 
Вижте снимки >>>

По думите на комисар Атанасов в трезора, където се съхраняват само парични средства, е проникнато от съседно помещение чрез отвор.

Кражбата е извършена през почивните дни. Изясняват се фактите дали се е задействала сигнално-охранителната техника и кога.

220 000 лева в различни валути са откраднати при обира на трезора, съобщиха от прокуратурата в края на работния ден.

Крадците успели да разбият стена на подземните гаражи под банката. През направения отвор, с подготвени средства, придърпали част от парите на рафт на трезора. Откраднатите пари са в различни валути – левове, евро, долари и паунди.

Извършени са огледи и са иззети следи. Работата по разследването и разкриването на извършителите продължава под надзора на прокуратурата.


Банковият клон ще остане затворен до приключване на процесуално-следствените действия. Клиентите могат да използват другите два офиса на банката в Русе на адреси: ул. „Николаевска“ 52 и ул. „Александровска“ 97, съобщиха от банката.

Оттам допълват, че парите в трезора са застраховани и клиентите на банката няма да претърпят финансови загуби от случая.

През януари т. г. банков клон в Бургас бе ограбен след пробиване на дупка в стена на сградата.