Крадци отмъкнаха 220 000 лв. от банков трезор през дупка

Тази сутрин в клон на Пощенска банка на ул. „Александровска“ 1-3 в Русе е установено проникване в трезора. 220 хиляди лева са откраднати.

Обратно в новината

Коментари - Крадци отмъкнаха 220 000 лв. от банков трезор през дупка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това стана ежедневна практика в България - да се обират банки и както всички знаем МВР е с нулева разкриваемост на тези престъпления за това аз предлагам да въведем ред и списък кой кога коя банка да обира , а то сега какво - всеки си прави каквото си иска при тая "супер" министърка .

Никога не могат да откраднат толкова, колкото престъпните банки са откраднали от нас с помощта на правителствата, избирани от тях, а не от суверена.

Първо не казахте кой е сота с който се е охранявала банката. Второ който и сот да е в България вече няма изисквания по които да се работо със СОТ. Всеки може да се занимава със СОТ без значение дали разбира или не. Изисквания никой не спазва а и няма. Сота приключи от както го закриха в МВР. Не че и там беше кой знае какво, но имаше изисквания които се спазваха и се правеха проверки, разследвания въз основа на тези изисквания. Сега е просто жътва за частници без отговорности.

Не е така колега. който го може - го може. Доста пъти съм преправял обекти на прословутия СОТ на мвр. Просто като се прави нещо трябва да се мисли какво правиш. Един приятел казваше " като отидеш на обект първо гледаш като полицай какво да опазиш, после гледаш като крадец как да влезеш и да откраднеш и най накрая да мислиш като сотаджия как да направиш така че да постигнеш максимален ефект на сигурност с минимална техника. :) Няма такава професия като СОТ ТЕХНИК - всеки се учи от другите. За да станеш добър техник първоначално ти трябват 6 месеца за да почнеш да работиш с елементарни централи. Нещата ще си дойдат на мястото когато започне да се лицензира дейността и куцо, кьорово и сакато не пипат там където не им е работа.

Та няма да пребиват старци за по 8 лева!? Те се вкарват във филм за 110000 евро...Банките са ни като касички за жълти стотинки-бързо я сваляйте тази "новина",че ще ни се смеят и в Нигерия и в ЧАД! Толкова "крупна" сума без проблем ще бъде проследена от службите и виновните ще бъдат заловени много скоро!

където се съхраняват само парични средства .... през отвор .. бе тия милиционери на какъв език говорят ?

Благодаря на ДИРа,че имаха смелостта да побликуват написаното.

Радвам се за " крадците"....Други крадци,които ограбиха не хилядии милиарди са на свобода,заемат високи държавни постовеи управленски позиции. те са затвора. Радвам, се че са надупили алчните банкер.Между другото банките в България са най-големите кръвопийции собственици на бели роби. Банките в България трябва да бъдат немедлено национализирании някой даозапти гробокопачите на българската нация. Даже и да видя някой път, че някой обира банка, трезор или нещо подобно, никога ,ама- никога няма да го натопя на милицията! Живи и здрави да са- да си харчат парите. Апропо- какво стана с 4-те МИЛИАРДА ОТ КТБ? Ха-ха-ха...Нещастни промивачи на мозъци....

Родната полиция отново никога няма да ги залови.Може би и те участват във всеки обир който остава неразкрит.

От къв зор пък родната полиция ще пази частна фирма, която си е премахнала живата денонощна охрана да не се набутва излишно с разходи, щото знаете че банките само взимат и не обичат да дават. Отделно е сключила договор за охрана с друга частна фирма която не си е свършила също работата, защото знаете, че частните охранителни фирми са същото като банките. Само вземат и работа не вършат. Да се оправят взаимно. Ако трябва и сексуално. Мен не ме засяга тяхните взаимоотношения и не съм съгласен с моите пари да се върши работа която е трябвало да се свърши от друг за което му е платено.

Да се гласува закон за смъртно наказание при тежко криминално престъпление и съответно доживотен за по леко.

Някакви лапета трябва да са свършили тази работа.Дръпнали са със ченгел през дупката ,някаква малка сума.Ако бяха сериозни хора щяха да дръпнат всичко!

И мен вече 8 години Пощенска банка спокойно си ме обира всеки месец, а държавата нехае... Така им се пада на алчните банкери...

В коя друга европейска държава всяка седмица се обират банки и инкасо?!?!?!?!!? Такава няма, което говори колко сте жалки!!!!

Как са посмели от оператора да ти го побликуват?Уж е демокрация,но да внимаваш какво пишеш,че...

на г-жа Бъчварова :"Престъпленията намаляват, а разкриваемостта расте" Дали не се е объркала и да е обратното?

Обирите стават все по-успешни, а сумите все по-големи!

Ето от къде Горанов и Москов са намерили пари за здравната каса...

па нали банките не са български - как така ги крадат. В чужбина няма такова крадене - само по филмите. Да, ама работят българи, а и се съмнявам дали не ги крадат с дейното участие на банковите служители.

банковите служители и те са хора и те имат семейства,това е техният бонус.

d4

и "трезора" като "банката". сигурно стените са му от гипсокартон. икономии, разбираш ли. за сметка на вложителите...

Отново некадърно монтиран СОТ. Хора тия вибрационни датчици да не ги продават само за украса? Не са виновни "Монтьорите " на минимална работна заплата, а началниците решили да икономисат някой и друг лев от охранителна техника. Тук съм длъжен да кажа, че са виновни и търговете които се правят всяка година за охрана. По този начин се губи нишката на замисъла на изградения обект, и не се знае коя охранителна фирма какво е правила. Един изгражда, втори охранява, трети поддържа, четвърти реагира, и накая никой не носи отговорност :)

парите са откраднати от вътрешни хора които са си работили спокоино или са си ги взели предварително и слет това изценират кражба.

Браво! От дето дошло - там и отишло!

...тази статистичка , затова ли е начело на МВР ,за да води само ....стъкмистика ???

Няма начин да няма камери и СОТ. В някой банки има и нощтна охрана , тия що нямат , ами да си назначат , не да пестят от това.

Сега е моментът застрахователите на банката да извадят нормативите за обезопасяване на трезори и помещения за съхранение на пари и ценности и да откажат изплащането на щетата. Защото ако трезорът бе изграден съгласно изискванията, то в никакъв случай апашите нямаше да могат да се доберат до кинтите.

Бъди сигурен,че ще го направят ако имат и най-малкия повод за това.Времето на шараните застрахователи отмина...всичко се проверява до най малкия детайл.

е проникнато от съседно помещение отвор. ееееее да ева тез тъпи неграмотни дирници беееееее

Толкова банки за толкова кратък срок и толкова лесно не са обирани дори и в дивия запад!Явно наистина става лесно и това вероятно ще мотивира много престъпници ,тъй като и участници поне в големите грабежи досега не съм чул и прочел да са хванати.

трезорът да е без видеонаблюдение?!? Преди няколко дни нападнаха моя близка пред пощата където има банкомати поне на 3 банки и пак няма видеонаблюдение. Общината има видеонаблюдение на площада, така че може да се проследят минувачи и коли

това крадци на банка ли му викате !? те искров ,цецо василев и доган обраха 4.5 милярда жива пара от банките тука за 220 хиляди проблем правите

Обраха ги, НО ЗАКОННО!!!! там е разликата!

супер значи има надежда тоя овчи народ да се пробуди

да го кажат. За много хора това би било добро начало на седмицата.

Да ободряващо е :)))

- С парите трябва да се разделяте спокойно, без викове. -Времето, което имаме - това са парите, които нямаме. -Парите са навсякъде около нас, просто трябва да се наведеш и да ги вземеш. Остап Бендер

Жалко само, че не са били повечко.

това се казва работа!

Май живеем в някакъв уестърн

Глада расте. Ще стават по-нагли и изобретателни.

Гладът не знам, дали расте, но наглостта на престъпниците със сигурност.

Ами честито на печелившите ...

Браво и отново браво на правителството. Справиха се с престъпността, да му мислят другите ресори, ако остана нещо за унищожаване.

ако аз имам да плащам глоба 50 лв.ще ме гонят до дупка и накрая ще платя 200 лв. А някои обират банки, убиват и си живеят живота? А, пропо, има ли още банки за обиране у нас?

"пропо" има много !!!!

влез в някоя банка и им задай въпроса .

Каква технология те гони бе, комисарю. Айдуците са напълнили дисагите с пари и бижута и са си заминали поживо- поздраво. Вие освен някоя пиянска кавга и семеен скандал друго разкрили ли сте някога, та сега технологии за обир на трезор ще прилагате?

Не знам да се смея ли или да плача? Не знам каква е технологията, но ако няма кражба само се трошат пари на вятъра. Те извършени престъпления не могат да разкрият, седнали опити за кражби да разследват. Направете ревизия първо и вижте липсва ли нещо.

И тогава мама Бейкър каза А сега ме чуйте всички Парите или живота Ама няма го вече Бони М