Държавният глава Румен Радев взе участие във военния ритуал - панихида на Архангелова задушница, на който беше почетена паметта на загиналите български воини, предаде БТА.

Снимка: БТА

Ритуалът се проведе пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Там беше отслужена заупокойна молитва за всички загинали български воини.

Снимка: БТА

Президентът Радев се поклони пред военния мавзолей-костница в знак на почит.

Снимка: БТА

На събитието присъстваха министърът на отбраната Димитър Стоянов, председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и други висши военни.

Пред мавзолея бяха поставени венци и цветя в знак на почит от името на Народното събрание, Президентството, министерства, посолства и организации.

Снимка: БТА

Нека днес почетем паметта на всички загинали за свободата и независимостта на България, както и на нашите близки, които вече не са между нас. Бог да ги прости, каза президентът Румен Радев пред журналисти, без да коментира други теми.

Вижте всички снимки ТУК>>>

С ритуал за Архангелова задушница и в Благоевград почетоха паметта на загиналите военни.

Снимка: БТА

Пред паметника-костница на загиналите през Междусъюзническата и Първата световна война 581 офицери и войници в града бяха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, областният управител Николай Шушков, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, депутати и други.

Снимка: БТА

Неврокопсият митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва.