Статус във Фейсбук на млад рехабилитатор се превърна в една от най-коментираните публикации през последните дни. Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388 лева в социалната мрежа и смята, че това е причината веднага след това да бъде уволнен от работа. Шефът му обаче отрича това.

Ето какво е написал младият мъж:

"Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. За съжаление, трудът на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността".

"Бях на пълен работен ден. Това е реалната ми заплата. Исках хората да разберат колко получава един млад медицински специалист. На следващия ден бях привикан от един служител и ми беше казано, че ако не изтрия публикацията, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, за да разкажа станалото", разказа Юркюш.

От ръководството на Комплекса за рехабилитация обаче твърдят, че мъжът е злоупотребил и причината за уволнението е неявяване на работа. Директорът на "ПРО" ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600, а не 388 лева.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна, беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина", заяви Чаушев.