Коментари - Рехабилитатор се оплака, че е уволнен, след като обявил във Фейсбук заплатата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За споделяне на такава информация, човека можеше да използва платформа като https://www.worksilence.com :)

Нека си покажат фишовете за заплата Христо Рангелов- Прокурист на ПРО,Христо Чаушев и членовете на Сьвета на директорите Тотьо Младенов( социален министьр Борисов-2 и Валери Апостолов- конфедерален секретар КТ Подкрепа!

Въпросният Балнеохотел работи по програма на НОИ. Цената за 10 дни пълен пансион е около 280- 300лв. на човек и тя включва част от стойността на храната, застраховка и туристичедска такса или данък.Обаче има един тънък момент, че НОИ плаща процедурите и доплащане за храната и сметката нараства драстично. Цените на храната са завишени ведъж от доставната цена и втори път от надценката в хотела.Така НОИ плаща луди пари за да могат такива, като Чаушев да се правят на Директори и да си пълнят джобовете. Чаушев не беше ли човек на Ц.Цветанов? Абе жалка история.

Другарки и Другари! Погледнахте ли цените на хотелите в павлова банИа? Аз гледах, скоро, много скоро, искаха в един хотел нощувка от 180 лева ... сега помислете, поемете дъх и пак помислете, аджаба защо при нощувки от 180 лева, има заплати по 600 лева? И сега помислете още малко (това с мисленето не се отдава на всеки) и ми кажете, защо защитавате капиталистите, модерни робовладелци? Говоря точно за тези, които експлоатират човешкия труд, a вие сте на тяхна страна, а ревете че държавата не ви осигурява това или онова? НЕ Е ЛИ ПО ПРАВИЛНО ВИЕ С ВАШИЯТ ТРУДА, ДА СИ ОСИГУРИТЕ ТЕЗИ БЛАГИНИ, като изисквате СПРАВЕДЛИВО ЗАПЛАЩАНЕ?

Абе те и по 2000 могат да ги направят , въпросът е при подобни цени каква заетост ще имат .

Ако няма заетост на 180 лева, цените ще са по ниски ... освен ако не е пералня ... но явно има заетост за да подържат такива цени, но къде са парите за справедливи заплати? ТОВА Е ПИТАНКАТА .. направо гатанка си е!

Нямаш представа на колко хотела с баснословни цени , заетостта им е смехотворна... перлани, скапан мениджмънт, собственици дето разбират от всичко

На българските чорбаджии им бе добре през Османското Робство. Затова и не бързаха да се освободим. На българските чорбаджии им бе добре и през фашисткото Робство. На българските чорбаджии им бе добре през социализЪмЪТ (тогава наричаха себе си комунисти) На българските чорбаджии им е особено добре и сега, при едно друо, неолиберално Робство, и наричат себе си демократи. Когато му кажеш на българския чорбаджия (работодател), че малко дава, отговорът е: „а хич?“. Кой е българският чорбаджия ли? Той е „пази Боже сляпо да прогледа.“ . . .

ЧАУШЕВ ВЪН, ВЪН ЛЪЖЕЦ СИ ТИ!!!!!!

Защо тъгува след като заплатата му е била просто гавра с него?! Ако наистина е добър рехабилитатор, сам би трябвало да напусне - със сигурност може да изкарва доста повече.

Крив, прав - животът ще покаже. За битият двама небити дават. Младежът ще се оправи - здрав да е, България ще се оправи ли някога?

Правилно! Защо се е фукал с огромната си заплата?

За много червени (бсп) и пребоядисани червени боклуци (герб, дпс...) комунизмът не е свършил и си мислят, че могат да плащат колкото си искат, НО вече можеш да видиш всичко навсякъде. Влизаш е нета и можеш да видиш за тези умения, колко ще взимаш навсякъде по света. И това не им изнася, защото те нищо не плащат. Ако пича става за работа ще си намери такава, за доста повече пари дори и в България. Вече яко се усеща липсата на кадърни кадри във всички сфери на бизнеса. В повечето случаи самите шефове са от дебил нагоре и няма кой да свърши нищо както трябва.

Да, усеща се липсата на кадри и то отдавна. Само че нищо не се променя, ако си забелязал. Напротив, специално по морето внасят работници от бившите съветски републики , че да им работят за още по-малко от 560 лв + осигуровки! Поне 50% от персонала там не са българи!

И аз ако обявя заплатата си, ще ме уволнят. Декларация съм подписвал...

Ау, направо се просълзихме! Сега остава да кажеш и каква ти е заплатата! Поне 2000 , нали! Декларация се подписва за високи заплати, за 560 лв никой не подписва такава. :)

Тук във форума 99% ако вземат 388 лв ще има да кълнат, обиждат, псуват, няма да отидат на работа изобщо. Но щом някой друг го е написал започнали да му дават акъл и да го обиждат. Ганьовска му работа! Споделило е момчето, възмущава се, нормално! Точно такива като него търсят алтернативен път, а не висят в нета да обиждат другите! Успех момче! В България се съмнявам да намериш по-платена работа от 560-600 лв. Имам познати по морето, същата работа, бели роби! Истината е Терминал 2! Може и автобус до Турция, там понеже са "по-изостанали" плащат много добре в сферата на Здравеопазването! Успех!

Ти си лекар, колкото аз съм марсианец. Тоя не търси никакъв алтернативен път- До сега го е гледала мама, а като се сблъска с действителността - ревна публично!

Ти не си марсианец, а най-обикновен Ганьо!

Я виж как сам си го написал - няма да отидат на работа. Така се прави. Не се реве във ФБ или по телевизията. Като не ти изнася ставаш и си тръгваш. А за платената работа за 500-600 лева нещо си се объркал. Ама много. Работа за много над 600 лв има и то бая. Ама трябва да искаш да работиш.

Е да, има! За 700-750 лв. Това за теб е много повече.

Тоя за масажи с щастлив край не е ли чувал.... ще заработва и ще пее....

РЕД Е НА БОКО!!!

Ред е на майка ти

Не съжалявайте това мамино синче.Ако сте гледали репортажът с него, сте разбрали, че е такъв.Нищо не е работил до сега. Естествено, че ще почне от дъното. Да, 600 лв не са кой знае колко пари. Но става въпрос за обикновен масажист.С каква заплата да започне? Освен това, всички коментари по трудовото възнаграждение, се правят преди постъпване на работа! С подписването на трудов договор, ти се съгласяваш с всички условия в него. И не е редно още на вторият месец публично да недоволстваш, след като си на 6 месечен изпитателен период.Като не ти харесва, просто си вземаш шапката и се махаш. Изпитателният период се отнася и за двете страни. Можеш да напуснеш ( или да те уволнят) без предупреждение.

В Етиопия нямат европейски цени, не ги мисли тях. А, парно също не плащат. Пък и с Африка ли ще се сравняваме??? Аз да се хваля ли, че съм по-висок от АЛФ?

Тоз коментар как пък се озова тук точно???? 55 - това не е в отговор на вашия коментар, простете.

РАБОТА има под път и над път! Особенно пък за 600 лева! Какво се оплаква младежа?!?!?! СВОБОДЕН ПАЗАР - напуска и си намира абота за 1000 лева щом е кадърен! А ако не идвал на работа защо не е уволнен дисциплинарно?

Ами, защото е на изпитателен срок, а не на постоянен договор. Просто те уволняват, без предупреждение и обезщетение.

ако тоя е завършил НСА, трудно би се нарекъл "медицински специалист"

защо слагате минуси, бе, кой разумен човек би позволил да го лекуват "висшисти" завършили корумпирано "висше" учебно заведение?

Нарича се новото робство .В Германия плащат на час,9 евро и нещо ,това е най ниската ставка, примерно за чистачка ,а за другите специалности с образование ставката е много по висока.

В Етиопия ме интересува колко плащат....

В Етиопия нямат европейски цени, не ги мисли тях. А, парно също не плащат. Пък и с Африка ли ще се сравняваме??? Аз да се хваля ли, че съм по-висок от АЛФ?

Бабината ти трънкина Този е политически парашутист на местно ниво, мързеливец нищо-неправещ Кара на фалшиви болнични и заема само място, паразитирайки в коелктив който е добре сработен и при който едно леке ако не си върши работата страдат всички.

Гледахте ли сутринта репортажа с тоя ? мама и тати му занесли документите за да го назначат на работа в центъра за рехабилитация. на всичкото отгоре си е пускал болници, за да ходи на почивки в турция, а тати молели шефа да му пусне платен отпуск, защото синчето си било изпуснало автобусчето. има дисциплинарно наказание за неявяване на работа.

Минималната зпалата не беше ли 540 лв? Достигането на тази стойност НЕ МОЖЕ да е с ваучери и безплатен транспорт!

Неговата е 600....

ТИ ВИДЯ ЛИ Я???

Чети бре.. 600 лв заплата!!! А е взел 300 и нещо щото не ходи на работа, търтеят му с търтей

Предварително не е ли знаел каква ще е заплатата му, защо се учудва , че е 388 лв. ?

Този пост го пратете на Борисов да си види хората,които са злоупотребили с доверието му.

Против съществуването на всякакви ведомствени центрове за рехабилитация, почивка и т.н. Реално там няма как да почиват и ползват услугите нормални български граждани извън въпросните ведомства и структури. А "стопаните-чиновници" са там единствено, за да крадат, което понижава качеството на услугите.Да се приватизира всичко и когато човек има нужда от рехабилитация, да ползва собствения си осигурителен пакет в частна институция. Христо Чаушев и компания като са много кадърни, да кандидатстват за ръководни позиции в частните хотели и болници.

Не ,че си гледа работата,а защотобе засегнат.

Скоро ще започнат да внасят молдовци и украинци , както е в туризма. Заплата 600 лв. бруто- 388 лв. чисто. А честито !

да си направи фирма, да създаде кабинет и да си дава каквато заплата му е нужна, кой му пречи

и по 20 лв. на час частно през работно време, тоя с по-малко от 100 лв. на ден в джоба не си тръгва, знаем как стават тия работи

388лв седмична заплата ли?

Ей не се научихте значи .... 600 лв много пара много нещо и се и оплаква . Нали има за хляб и кисело мляко к'во иска а ? Заплатите в тези комплекси масово гравитират в този порядък . Смятайте на какво обслужване може да разчитате , при полоижение че текучеството е огромно и освен малди хора без опит друг няма кой да се хване . Уважаеми млади хора , всеки от вас които знае за какво е завършил висше образование няма място в тази помийна яма . Тук сте обречени на глад, несигурност и постоянно унижение освен ако не сте подлога,ибрикчия , измекяр и лизач . Не робувайте на простите селяндури , които не могат да си напишат собственото име . Оставете още по малоумните им отрочета и свитата им от ваши и наши да демострират свойте интелектуални заложби и умения . Изхода ви е Терминал 2 .

600 лв. са си пари за тиквени семки, нема вече луди да се хващат за лудо

Е и, какво като са го освободили от работа? Нали и без това го е срам да работи за тази заплата? И аз бих помолил да напусне този, който не е благодарен за това, което получава. Пък и едва ли си заслужава дори тази мизерна заплата, при положение че има време да драска по Фейспбуци и тем подобни. Ако искате, изяжте ме за този коментар, не ми пука. Аман от нахалници.

Явно българския бизнес не е свикнал да си плаща и знае само да събира за собствения си джоб, но когато му кажеш "черно ти мецо дупе", пък има нахалството и да се обижда и да те клепа, че си некадърен работник, закъсняваш за работа. Изобщо връщане в крепостно феодалния строй. Не така драги бизнесмени за вас трябва всичко да се знае, дори дали имате любовници, дали пиете, какви са ценностите ви и т.н. Аз например никога, ама никога не бих търсил работа при шеф отявлен развратник и "пич" на чаша уиски. Човек, който не може да владее себе си не може да управлява и хората и бизнеса си.

Благодарност за заплата ми? А ръка да целувам не искаш ли? :))) Аман от чорбаджии като тебе.

От кога станаха таини заплатите в България или така им изнася

Заплатата не е тайна. Неграмотността ти също.

От кога и на база на какво основание (нормативен акт ) ? Това е въпрос на вътрешно фирмено решение и политика , за което се подписва допълнителен анекс към трудовият договор . Къде го тоя анекс бе пиле ?

Абе сигурен съм, че тоя младеж е мързеливец и се прави на интересен, но ако е преминал "изпитателен срок" и не е предупреден 2 пъти писмено, преди уволнението, то работодателя трябва да си понесе отговорността.

Точно така.. виж коментарът ми по долу Мързеливец-парашутист И 388 лв са му незаслужени (не че са много)

Е да де, така е. 600 лв. е друга работа. Изобщо не е унизително.

Като казва ,че получава 388 лв. , това сигурно му е чистата сума която получава , след като му се удържат осигуровките и данъка. Пенсионер

Прочетох коментарите на доста хора и виждам, че се пише напосоки. Колоко от вас знаят, че въпросният Директор Христо Чаушев беше депутат "по заместване" в Герб. Същия чрез поставени лица плаща символичен наем за едно от заведенията в комплекс Павел Баня и ползва ред други облаги. Понеже Чаушев твърди, че рехабиритаторът не ходел на работа, да му припомня, как взимаше над 1500лв., като Зам. Управител на друг комплекса на "ПРО" и никой не го беже виждал там/т.е. въобще не ходеше на работа/. Е в партия Герб са принципни и държат на своите, така Чаушев след известно отсъствие отново е назначен за Директор. Ако Борисов знае какви ги вършат управниците в това дружество и как се харчат пари от бюджета /уж за профилактика и рехабилитация на населението/, всъшност за екзотични командировки на служители и техните семейства, членове на Съвета на Директорите, членове на Надзорния съвет на НОИ, бивши социални министри пак от Герб и т.н. - приказка без край.

Щом е намерил време да уволни кинезитерапевта значи все пак си гледа работата.

Да,защото е бил засегнат,а не че си гледа работата.

Ти пък, "за рехабилитация и профилактика на населението" се отмъкват парите и директно от Брюксел! Аз лично знам за програма за превенция на рака на гърдата при жените, за която са отпуснати пари за преглед на стотици хиляди българки, а са прегледани около 3-4 хиляди! Но и Брюксел не го интересува!

Този пост го пратете на Борисов да си види хората,които злоупотребяват с доверието му.

Българанските началници така и не разбраха, че балъците тук СВЪРШВАТ! Също така, не разбраха, че разрухата в Българистаня е такава, че вече се вижда и от космоса!! И сега цялата драма е, че може да лъснат някакви далавери на ръководството и началството умира от страх да не се окаже в светлината на прожекторите. В България досега никой не се бори за достойни заплати. Всички се борят за оцеляване!! Дано това да се промени! Какво са 600 лева заплата?? 300 евро са това!! Това е млад човек, който трябва да създава дом и семейство!! Накъде с този "доход", който явно дори не е 600лв?? После защо всичко живо се е изнесло от България и защо тук е мор?? Заради това- заради мародерите, които са на всички ръководни позиции у нас: като се започне от премиер и правителство и се стигне до последния "началник" в последната дупка на страната!!!

Точно такал Най-вероятно 600 лв е брутната заплата а чисто се получава 388 лв.За кое по-напред .

С допуснатите безпричинно отсъствия от работа и изпитателен срок по член 70, не виждам защо трябва да го държат на работа. Всички искаме високи заплати и да ходим на работа когато ни скимне, но за съжаление няма как да стане.

Какво се занимаш за тия пари. По-добре работи друго. Като са неблагодарни и се подиграват м.а.й.н.а.т.а. им.

Това момченце лъже нагло!Гледах днес предаването по телевизията!Сигурна съм ,че заплатата му е 600 лв,а не 388.Всяка год .ходя в Павел баня и там заплатите бяха по-високи от София.Говорила съм поне с 5 рехабилитаторки.Младо е и не хубаво така да се излага !Медийната му изява е в негова вреда!

абе каква София , от тия в Лондон са по -високи

Е затова като те извика служителят - всеки телефон си има рекордер, щрак и да го имаш на аудио.

Ти да видиш. Този убисник стана популярен Бях в ПРО ЕАД по великден по НОИ-ска програма. Няколко пъти заради този убостник, на косъм бяха да се провалят групите по рехабилитация заради това че ненадейно си взел болничен, уверявайаки че аха днес или утре ще дойде.. но се оказа, че е в Истанбул в същото време. Колегите му едва се реорганизираха за да намерят кой да го замести в последен момент. Коментираше се, че е парашутист, назначен с политически натиск от ДПС Павел Баня (там са мнозинство в местният общ.съвет). Редовно кръшкал от работа и не си я върши като хората в редките случаи когато е там. Но в момента е изявава като медийна звезда.

В моя договор пише, че нямам право да коментирам заплатата си. Ако и в неговия договор пише същото, шефът му съвсем спокойно може да го освободи.

Откога троловете сте с договори?!

То в договора ти може да пише, да си изяждаш чорапите всяка вечер. Така не става брат. Има свобода на словото, всеки може за каквото сметне за необходимо да информира обществеността. Нищо не могат да ти направят има конституция, която стой по-високо.

дядo_star

Защо си подписал договор с такова хранително меню? Направи си справка със Закона за задълженията и договорите.

Да се надяваме че този млад човек няма да имигрира.Човек който желае да си изкарва прехраната тук а са му определили мизерна заплата.Жалка история.

Определено няма как да имигрира.

няма как да имигрира - той е в страната си на раждане.

Да беше учил за шофьор , щеше да получаваш в пъти повече

В трудовия си договор той със сигурност се задължава да не разгласява заплатата си.

Което е адски нередно.

дядo_star

Защо, защитата на трудовите права става чрез професионални съюзи, а не през социални мрежи.

Tова е държавна фирма, би трябвало тази информация да е публична, както на шофьорите

дядo_star

Дори и в държавна фирма огласяването не произлиза от наетия на работа.

Добре! 600 да е. С опит - колко? 700? Засрамете се, бе!

Той е бил в изпитателен срок, така че освобождаването му е напълно законно. Когато не те устройва заплата или условия за работа сам напускаш.

Ами като не си доволен, сам напусни. Защо трябва допълнително да те унижават, като те махат? Да, ама за това е нужно лично достойнство а не да се оплакваш от дъжавата.

Утре обаче ще ревеш, че няма рехабилитатори по държавните болнични заведения... ами ето затова няма, и не само рехабилитатори, а и мед. сестри, и лекари. И вместо да ги подкрепим всеки поединично трябвало да се спасява. От друга страна шефовете на дирекции в структурите на НЗОК взимат в пъти повече неясно защо... и не забравяй, че днес си млад и имаш възможности, но утре и на теб може да ти се наложи да ползваш тази услуга през здравната си осигуровка.

Е нали и сега ефекта е "липса на рехабилитатори", уволнен е.

В ОКОТО МИ ДА НЕ БИ ДА ПЛУВА КОРАБЧЕ. ХА ХА ХА.