Майките на деца с увреждания и други демонстранти, които ги подкрепят, продължават протестите с искане оставката на вицепремиера Валери Сименов, който ги нарече "кресливи майки" с "уж болни деца".

Втора вечер те блокираха движението по бул."Дондуков" пред сградата на Министерския съвет, скандирайки "Оставка" и понесли черни знамена.

Снимка: БТА

Майките заявиха, че са обидени от още един вицепремиер - Красимир Каракачанов, който се е солидализирал с поведението си с Валери Симеонов.

Те определиха като "нелепо" твърдението, че клатят правителството и добавиха това, че "явно властта не се пуска лесно", предаде БНР.

Страницата с искания за оставка на Симеонов във Фейсбук е харесана от 30 хиляди човека, казаха още майките.

Те не скриха, че целта на протеста им по това време днес и вчера цели да влязат във всички новини, за да може протестът да достигне до повече хора.

"Целта ни е да бъдем чути и ще протестираме, докато Бойко Борисов не уволни Валери Симеонов , защото той нямало сам да подаде оставката си", каза една от майките.

Черни знамена, национални трибагреници, скандирания "Оставка!", както и плакати с надписи "Да се отнемат децата на Симеонов". Така накратко изглежда ситуацията пред Министерски съвет.

Хората се заканват, че ще се събират там всеки ден, докато вицепремиерът не подаде оставка.

Снимка: БТА

Протести с искане оставката на Валери Сименов има и в други градове в страната. В Бургас те се събраха пред общината с издигнати плакати "Системата ни убива" и раздаваха листовки с надпис "Оставка на Валери Симеонов".

"Аз съм пряко засегната като майка на дете с увреждане. С чиста съвест заставам с лицето и гласа си, че това не е човек -да се маха, това е! Не може вицепремиер да застане и да обижда и да не поеме своята отговорност", коментираха протестиращи.

Самият Симеонов определи вчерашния протест пред Министерски съвет като "тюрлюгювеч". Ситуацията беше остро дискутирана от партньорите в "малката коалиция".

С коментар излезе и президентът, който обяви, че "безконтролната власт ражда цинизъм".