Протестиращите майки и тази вечер блокираха движението в центъра на София. След като протестът им с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов започна пред Министерски съвет в 17.30 ч., той прерасна в шествие.

Демонстрантите преминаха по бул."Цар Освободител" и стигнаха пред централата на НФСБ на ул."Раковски" 134. Те скандираха: "Валери - затвор", "Оставка" и "Позор".

От Столична община съобщиха, че трафикът по двете основни артерии в центъра на София е спрян, а тролеите временно са пренасочени по бул. "Васил Левски". Минути пред 20 часа движението на градския транспорт по ул. "Раковски" бе възстановено.

Преди това от трибуната на протеста майките и техните симпатизанти бяха категорични, че всяка вечер ще е така до оставката: “Днес законите минаха първо четене. Под натиск стават нещата. Нека да не се отказваме. Нека да покажем, че под натиск искаме да махнат Валери Симеонов. Нека всяка вечер да сме тук“, казаха протестиращи.

Това е петият пореден протест на майки на деца с увреждания и граждани с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Те не приемат извинението, което той поднесе в сряда по настояване на коалиционния съвет и настояват вицепремиерът да напусне поста.