Протестиращи майки на деца с увреждания, които настояват за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, блокираха "Орлов мост" в центъра на София.

Със запалени свещи и развети черни знамена протестиращите, които се събраха първо пред Министерския съвет, преминаха по бул. "Цар Освободител", парламента, Софийския университет "Свети Климент Охридски" и блокираха "Орлов мост".

Под звуците на химна, хората се подредиха така, че с телата си изписаха думата "Оставка".

В контекста на днешния Ден на будителите, демонстрантите нарекоха вицепремиера Валери Симеонов "будител", като направиха асоциация, че исканата оставка е събудила гражданското общество.

Ето още какво казаха две от майките на болни деца:

"И съм тук, за да покажа, че на днешния Ден на будителите ние сме събудени. Всеки, който не е дошъл или не е изразил това мнение, за мен не е събуден или просто е съпричастен с неговите думи".

"Тук сме. Нека да ни види цялото общество, защото те мислят, че не си гледаме децата и сме излезли само и единствено за пари, но в случая не е така".

Заради протестиращите маршрутът на всички линии от градския транспорт, движещи се в района на пл. "Орлов мост", беше променен. Около 19.30 часа нормалният трафик през ключовото столично кръстовище беше възстановен.

Протестиращите излязоха по улиците на София за 11-и ден.