В т. нар. химн на протестите, в който участват и рапърите Андре и Сарафа, се призовава: "Искам свобода", "България се събуди", "Късаме оковите", "Ние сме гневни, нови".

Кадрите в клипа са заснети по време на последния масов протест в София, а текстът изразява личната позиция по проблемите на всеки от музикантите.
"Думите са по-силни от оръжията", каза Мишо Шамара, заявявайки желанието си да се бори за справедливост.

Рапърът е убеден, че ще влезе в парламента и "ще рита в кокалчетата всеки, който иска да предаде народа си, да обслужва нечии интереси или да си пълни собствената гуша.
"Изтърканите лица в политиката изгубиха доверие, институциите изгубиха доверие, прокуратурата, полицията отдавна покровителстват мафията.

Според него държавата е в такава ситуация, в каквато, ако сами не си помогнем, няма кой.
"Има толкова хора, които имат нужда от медицински услуги, деца, които са зле, но държавата не се интересува от тях. Аз и досега имам в месеца по две, три благотворителни участия. Искам да засиля това още повече, за да предизвикам по този начин доброто в хората. Въпреки че правим рап музика, не значи че сме лоши хора", каза още Шамара, цитиран от БГНЕС.

Според него Бойко Борисов е антипод на Апостола.
"Падайки от власт, той прехвърля вината на най-близките си. Той обвини Дянков. "Ако падам аз, пада цялата държава, ако печеля, печеля само аз" - това е неговото мото. Ако вярвате в каузите на Апостола, 100 % не гласувайте за ГЕРБ. С месии няма да се оправим. Дори, когато падна от власт, Бойко си плати на пионките да дойдат и да му ръкопляскат. Аз ако бях на негово място, щях да сезирам прокуратурата срещу себе си, за да си изчистя името. "Нали си толкова отговорен и невинен", добави рапърът.

Той и хора, занимаващи се IT-бизнес, създават Група за публичен натиск "Ненасилие и мирна съпротива", чиито амбиции освен защита на правата на гражданите, достигат и до участие в политиката.
Мишо Шамара подчерта, че се е обединил с хора от информационните технологии, защото по думите му "компютърът" е средството на новото време, за да достига истината до хората.

Ето част от текста на песента:

България се събуди, чуй гласа на народа,
късаме окови, искам свобода, казах свобода.
Отново вървя с гордо вдигната глава,
днес улицата ражда новите лица,
а те ви гледат злобно с присвити очи.

Смешници, политици, фантазират си като мутри.
Всички му се смеем, питаме се тоя луд ли е.
Всякакви сценарии с прасета и трактори.
Ало, ретро паляци, вие вече не сте фактори,
а ние сме много – вървиме на каданс,
ела на улицата без НСО и ДАНС.

Тежкарееш от екрана, ходиш със охрана,
ти си пълна мишка, за смях ставаш.
Крещиме срещу тебе и късаме вериги,
а на твоите министри текат им лиги.
Царят е гол, смее се цялата публика,
тук съм за чиста и свята република.


Миналата година бе образувано досъдебно производство за поругаване на българския трибагреник в песента, в която Мишо Шамара и Серафим Мартинов-Сарафа пеят "не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба", а цветовете на националния трибагреник са асоциирани с наркотици. Те бяха викани няколко пъти на разпит в Националната следствена служба. В средата на октомври обаче Софийската апелативна прокуратура приключи служебната проверка срещу рапъра и препоръча прекратяване на производството.