Жената, която бе простреляна в Русе снощи, е в критично състояние, съобщиха от Университетската болница "Канев", където пострадалата бе приета.

"Пациентката е приета в болницата с огнестрелна рана в гърба, като е засегната коремната област. Оперирана е по спешност и е настанена в критично състояние в интензивното хирургично отделение", каза д-р Симеон Симеонов - началник на отделение "Хирургия" в УМБАЛ "Канев" пред БТА.

От болницата съобщиха още, че се търси кръв за преливане. От там обясниха, че всеки, който желае да дари и отговаря на условията, може да го направи, независимо, че кръвната му група не отговаря на тази на жената. Тази сутрин вече е имало хора, които са дарили кръв за пострадалата, сред които е бил и кметът Пенчо Милков.

39-годишната жена беше простреляна в козметично студио в кв. "Възраждане" малко след 20.00 часа снощи. Тя е работела като маникюристка там. Извършителят на престъплението е 46-годишен криминално проявен румънски гражданин, с когото е живеела на семейни начала. Двамата имат две деца - на 10 и на 11 години.

Мъжът е осъждан за трафик на хора, а присъдата е постановена в Италия и била 6 години затвор. Във връзка с нея през 2018 г. румънецът е бил изведен от България и върнат в родината си.

 

Няколко часа след стрелбата извършителят е открит мъртъв в семейния автомобил. Той се е задушил вътре след обгазяване с изгорели газове. В колата е открит и пистолет "Макаров", от чийто пълнител липсвал един куршум. В козметичното студио пък е открита гилзата, която отговаря на оръжието на мъжа. Той няма издадено разрешение за държане на огнестрелно оръжие в България.

Според разследващите мотивът за престъплението е ревност. Те обаче работят и по други версии, съобщи Нова телевизия.

 

Близките на Яница са в шок от случилото се, тъй като я познават като прекрасен човек.

Сигналът за простреляната русенка подала майка ѝ. Близки на 39-годишната жена отишли до козметичното студио, в което тя работи, и видели, че то е заключено. Тя лежала на земята безпомощна и с белезници на ръцете. Счупили едно от стъклата и ѝ помогнали. Яница казала, че 46-годишният ѝ мъж я нападнал. До този момент нямало данни той да я е насилвал.