От пресцентъра на държавното обвинение уточниха, че до този момент не са водени никакви преговори с адвокатката на обвиняемите.

Вчера адвокатката на тримата Марияна Тодорова, която защитава и Златомир Иванов-Баретата, заяви, че те са били провокирани и изказват съжаление, че психически не устояли на тази провокация. По думите й обвиняемите са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата.

От държавното обвинение обаче обявиха, че макар в принципен план законът да не забранява сключването на споразумение за този вид деяния, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно.

Софийската районна прокуратура е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за споразумение само при тези параметри на наказуемост, се казва още в официалното съобщение.

На 24 февруари Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков, които са гардове на дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата - Ивайло Борисов-Ториното, нападнаха и биха с палки 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност, както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство.