Димитров е подсъдим затова, че е "изпрал" 10 млн. лева, източени от дружеството. По това дело обвинена беше и майка му Цеца Димитрова, която обаче почина.

В края на миналата година Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителния акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

Днес адвокатът на бившия шеф на "Топлофикация" отказа да коментира дали с предлагането на споразумение той признава вина. Има причини да предложим споразумение, каза защитата, но не пожела да каже какви са те, с мотив, че няма да се изтъква защитната теза. Прокуратурата обаче разчете именно това в предложението за споразумение. Дали подсъдимият и обвинението ще се договорят, ще стане ясно на 5 октомври.

Преди седмица Софийският апелативен съд оправда Димитров по обвинение в присвояване в особено големи размери от столичната "Топлофикация". Той бе осъден през юни 2009 година, като Софийският градски съд постанови присъда от 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество.