Той е завел дело срещу прокуратурата по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ) и окончателно го е спечелил още миналата година, е установил сайтът "Правен свят" след своя проверка.

Лебешковски беше задържан на 23 декември 2009 г. и обвинен, че е участвал в престъпната група като съучастник в отвличанията на Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Отделно прокуратурата го обвини и за притежание на два газови пистолета, преработени в бойни. В края на делото през 2014 г. Лебешковски обаче беше оправдан по тежките обвинения, и беше осъден само на 2 г. условно заради оръжията.

В иска си за обезщетение той е претендирал за 300 000 лева, но съдилищата са го отхвърлили. Софийски градски съд първоначално е присъдил на Лебешковски обезщетение от 14 600 лева за претърпените от него неимуществени вреди от незаконните обвинения - това накърнило достойнството и честта му, нанесло му негативни психически изживявания и довело до влошаване на здравето му.
 
Съдът е взел предвид и продължителността на делото от близо 5 години, престоя му в ареста от почти година, това, че има две деца, последвалите влошени отношения в семейството, както и негативната популярност, която е добил.

Сумата на обезщетението обаче не е одобрена, защото мярката за неотклонение е била взета заради всичките му повдигнати обвинения, включително и това, за което е осъден.

Отделно, магистратите са му присъдил около 1000 лева обезщетения за имуществени вреди, претърпени от невъзможността да ползва 6000 лева, които е дал като парична гаранция след излизането му от ареста в края на 2010 г.

На втора инстанция Софийският апелативен съд е преценил, че за да е справедливо, обезщетението на Лебешвкоски за неимуществените вреди, трябва да се завиши на 30 000 лева.

Недоволни от решението са останали и прокуратурата, и самият Лебешковски, но Върховният касационен съд е отказал касационно обжалване.

След като той е спечелил окончателно делото, искове са завели и Павел Петков-Прасето и Цветозар Славчев-Съро, които също бяха оправдани за участие в групата за отвличания. Оправдан беше и братът на Митко Лебешковски - Радослав, който обаче засега не е търсил обезщетение от държавата.

Междувременно днес Софийският апелативен съд реши окончателно, че друг от бандата, който беше осъден ефективно - Любомир Димитров-Гребеца, няма да бъде освободен предсрочно.