Заради обилен снеговалеж и големи снегонавявания затвориха за движение Прохода на Републиката. Леките автомобили се пренасочват през Шипка, а тежкотоварните изчакват на място.

Заради влошаване на времето обаче има опасност и проходът "Шипка" да бъде затворен.

"Не пътувайте през Хаинбоаз!Три пръста сняг...а е ужас..лед и тирове без вериги!И никой не чисти!", написаха гневни шофьори в социалните мрежи по-рано вечерта.

Поради снеговалеж и снегонавявания е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите "Троянски" и "Рожен", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"

От АПИ апелират шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи - износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Метеоролозите предупредиха, че през нощта срещу неделя снеговалежите ще са значителни в Северна България и планинските райони, а през деня в Предбалкана и източните райони. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са между минус 4 и 1 градуса.