Като цяло е постигнат желаният ефект, има дребни недостатъци, но има достатъчно време да се коригират, заяви тази сутрин пред bTV арх. Радомира Методиева - един от проектантите на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Новият облик на централната за столицата улица предизвика полемика и много критики. Част то тях бяха за колчетата, които се поставят като ограничител между пешеходната зона и трамвайното трасе. Решено беше да се сложат малки ограничители. Те бяха монтирани миналия петък и изкараха няколко дни, без да им се посегне - няколко бяха откъртени или повредени.

"Не може случайно да са бутнати, те са здраво закрепени. Целенасочено е, но с каква цел - не зная. Опасно е, ако ограничителите попаднат на релсовия път", коментира арх. Методиева.

До Коледа трябва да бъде пуснато и движението на трамваите по ремонтираната улица, а цялостният ремонт на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до март.

Заради проблемите около ремонта обвинение беше повдигнато на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който подаде оставка. Той ще отговаря пред правосъдието за престъпление по служба, "от което могат да настъпят значителни вредни последици в размер на 5 028 354 лева". Наложена му е мярка за неотклонение "подписка", както и забрана да напуска страната.