Трагичният инцидент се случи на 2 юни 2014 г. на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в града. 43-годишният Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегазил малкия Паоло Иванов. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло загина на място.

Сапунджиев бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека, като на първа инстанция бе признат за виновен и осъден на 3 г. и 4 месеца затвор. Апелативният съд в Пловдив завиши наказанието на 9 г. лишаване от свобода, но тъй като шофьорът призна вината си и делото се гледа по съкратената процедура, по закон тя бе редуцирана с една трета и стана 6 г. Наказанието трябва да бъде излежано в затворническо общежитие при лек режим.

Георги Сапунджиев подаде жалба във Върховния касационен съд. С нея той поиска намаляване на размера на наложеното наказание "лишаване от свобода" под 3 години.

Върховните магистрати обаче отхвърлиха искането на шофьора за намаляване на 6-годишната присъда.

"Този размер на основното наказание „лишаване от свобода“ съответства в пълна степен на основателно изтъкнатите от въззивния съд и значително преобладаващи отегчаващи отговорността на подсъдимия обстоятелства. Особена тежест имат констатираните многобройни нарушения на правилата за движение, за които той е бил санкциониран по административен ред", пише в мотивите на ВКС.

Касационният съд счита още, че при разглеждане на делото не са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, поради което липсват основания за отмяна на решението на Апелативния съд в Пловдив.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.