Окончателно: 6 г. затвор за шофьора, убил Паоло

Върховният касационен съд остави в сила присъдата от 6 години затвор на шофьора Георги Сапунджиев, прегазил преди година 4-годишния Паоло в Стара Загора.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: 6 г. затвор за шофьора, убил Паоло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами реално човекът даже може и да не е виновен! Случвало ли ви се е да карате колата си и без да знаете да сте в нарушение??! Сигурно не или поне така си мислите! Да, но понякога, правилата се нарушават просто ей така, човек без да знае дори как! И какво, нима всички, които сме карали с превишена скорост или малко пили вече сме убийци?!? Защо обвиняваме този човек в убийство, след като той просто е имал лошия късмет под колата му да се окаже, че има дете? Не трябва ли сега вината му да бъде разпределена между всички, които са правили това "престъпление", а не сам върху него? Трябва, но все пак сме в България и всеки малко по-богат човек е виновен, ако направи и най-малкото... Еми да, ама работата ви я дават богатите, нали?

Това е общо взето максимума, което е предвидено в нашите закони. В този смисъл поздравления за Върховния съд! И срам за старозагорският, който му даде минимума на първа инстанция!!!!!!!

Така ме е яд, че закона е толкова мек към подобни убийци. Поне да лежат в истинки затвор. Тези общежития са им като почивка. Ще си почине няколко години, телевизийка, телефонче, нет, излизаш си в къщи, то курорт направо. И после ще си гледа кефа дъртака му с дъртак, а детето не можа да порасне и да си изживее живота.

Присъдата не бъди ли чувство на възмущение в президент,премиер,министри,лидери на партии,журналисти,църковни водачи,писатели,артисти и всякакви други ''интелигенти''. Имат ли души тези същества които голяма част от българския народ признава за свои водачи,идоли,кумири,спасители....

убийство вследствие на нагло погазване на още няколко закона и само 6 години? това ли ти е борбата с престъпноста бе бойко??

Изводът е: Ако искате да пречукате някого с минимални последствия, прегазете го и после пледирайте за нещастен случай. И законът ще е на ваша страна. Ех, Темидааа, онождат те яко...

Не, пробация е за кучета!

Пореден пирон в ковчега на българското ,,правосъдие''.

Жалко за всичко, Жалко за Паоло, жалко за г-н Сапунджиев, който не го е направи!!!л нарочно!! Мили Паоло ОБИЧАМЕ ТЕ!!!!!!!!!!! Дядо Симо!

МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ МИЛО, НЕВИННО ДЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Съжалявам за детето но не приемам съжалението за убиеца. Всеки греши, на всеки може да се случи, но този изверг е правил тези неща за удоволствие и не е помислил че може да убие човек дори и най-лошото (дете). За да има спазване на закона всеки трябва да си понесе заслуженото а това за този е както казах 45 г. и 1 млн. евро за семейството на детето. Другите трябва да се замислят като изгорят всички посегнали на живот по този начин. Това е положението.

С тази присъда всеки ще убива за удоволствие, като ловджия. За да няма убити хора и деца трябва да се наложат наказания които да предотвратяват престъплението. Ако не го постигнем ще има още събития с това заглавие.

няма убици и няма убити!!! всичко е нещастен слъчаи и човешка грешка.

Лека му пръст на Паоло. А убиеца му не изглежда да съжалява много, не го съжалявайте и вие. Вместо да се смири, че е убил дете, защото не спазва правилата той продължи да си кара колата и да се чуди как да се измъкне без никакви последствия. Един нормален човек трудно би понесъл тежеста на подобно нещо, но този май лесно я понесе.

къде , къде , къде са децата на тия , които правят и не спазват законите в тая сбъркана д........а ???? те ,трябва да платят с живота си за този неописуем ад, в който са ни поставили, има ли друг избор , кажете моля ви !!!

ЗАЩО МИЛИ ПРИЯТЕЛЮ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ГРЕШКИТЕ НЕ РОДИТЕЛИТЕ СИ???

В любимата ви Америка са написали на тебели при удаевн работник на пътя "забележете ударен" 10 г. затвор и 250 000 $ глоба. Или Америка ви харесва само когато ви изнася за да богатеете и ограбвате народа !!

Стига с този закон, разбрахме че този престъпник е по-важен от едно дете. А вие бъдете хора, гадни селяндури. Този 45 г. му е истинската присъда според мен - аз съм независим. А присъдата е за това че е влязал в забранена улица за превозни средства и е сгазил на пешеходна лента дете пред родителите му и сестра близначка. Най-лошото в случая е че същия е правил произвол на пътя и е с много накзания явни и безброи скрити от властта. Казах това престъпление е не по-малко от 45 г. затвор и 1 млн. евро за родителите. Всичко останало е връзкарство и корупция.

И пропуснах убийството е извършено умишлено!!! Впредвид гореизложеното.

Аз се учудвам на бащата на детето защо не е извършил присъдата на място!!!

Дано господ го съди, както заслужава!!!

Един човешки живот и то на малко дете се равнява на 6 години затвор , за какво правосъдие говорим . До кога ще си мълчи народа и ще гледа как го мачкат ???

EEEEE,"ТАКОВА ЖИВОТНО " КАТО БЪЛГАРСКИЯ "СЪД" НЯМА. ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛЕНА ДУМА КОЯТО ДА ГО ОПИШЕ. ГЛАДНИ И ЖАДНИ ДА БЯХА, ПАК МАЛКО МОЗЪК И МОРАЛ СЕ ИСКА. НАИСТИНА ПО-ДОБРЕ ДА МУ ДАДАТ ПО-МАЛКА ПРИСЪДА,ЧЕ КАТО ИЗЛЕЗЕ НАВЪН ДА ПОЛУЧИ ТОВА,КОЕТО ЗАСЛУЖАВА.

EEEEE,"ТАКОВА ЖИВОТНО " КАТО БЪЛГАРСКИЯ "СЪД" НЯМА. ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛЕНА ДУМА КОЯТО ДА ГО ОПИШЕ. ГЛАДНИ И ЖАДНИ ДА БЯХА, ПАК МАЛКО МОЗЪК И МОРАЛ СЕ ИСКА.

Нямам думи!!! Престъпна държава, с министър председател престъпник. Нищо добро не очаквайте в България.

ХЙА СЕГА ОБЯСНИ НИ КАК ПОЗНА, ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК???????????????????????

В Америка онзи ден са осъдили учителка на 22 години за това че правила с*кс с 3-ма 17 годишни ученици, а тука за убийство на пешеходна пътека - 6 години. Браво бе, свидетели сме на двете крайности...

за щатите е нормално, там присъдите се натрупват, а не като тука да се взема наказанието само за най-тежкото престъпление.

Какво хубаво момченце-жалко.Какво са 6 години, а имал и още много нарушения. Защо, бе господа съдии - утре може да е ВАШЕТО дете? Ето и на пътя Русе-София-особенно около Бяла колко народ загина и нищо! Вместо да харчат общините паро за синекурните длъжности /без извинение/ на КОРС - да дават пари за пътища, маркировки, да орежат клоните,, за да се виждат знаците ...

но за съжаление съдиите няма ка да постановят по голяма присъда. такива са законите приети от празноглавците и политическата олигархия в България

9 години им се струват много, понеже дебила си признал очевидното нещо. Променете закона най-сетне, такива смешни присъди са гавра с жертви и техни близки. Нищо чудно, че такива присъди не възпират никого да нарушава закона.

Какво хубаво момченце-жалко.Какво са 6 години, а имал и още много нарушения. Защо, бе господа съдии - утре може да е ВАШЕТО дете? Ето и на пътя Русе-София-особенно около Бяла колко народ загина и нищо! Вместо да харчат общините паро за синекурните длъжности /без извинение/ на КОРС - да дават пари за пътища, маркировки, да орежат клоните,, за да се виждат знаците ...

кво е виновен да си пазят детето и да го научат да се оглежда. тва че шофиорът е боклук е друг въпрос

льольо, ти въобще можеш ли да четеш, знаеш ли какво е "пешеходна зона" и за кво оглеждане става въпрос въобще. или предлагаш да вържем децата на синджирка и в парка, и в магазина, и в пешеходната зона, щото някой дебил е решил че там му е най-удобно да прави маневри

Ти дете гледал ли си, че да се изказваш така? Как можеш да спреш и да пазиш детенце на велосипед? Никак! Затова хората са го пуснали да кара в ПЕШЕХОДНА зона, където коли не трябва да се движат!

Ти боклук, си същия мръсник и по добре влизай в затвора да не убиеш някой!

Що ли си мисля, че ако размажа детето на прокурор/съдия/адвокат - не ми мърда максималната присъда?

Зависи колко пари имаш....

щото не четеш, максималната присъда е 9 години, като я намалят с 1/3 заради признаване на вината, става 6 години. така че дай да сме поне малко коректни, съда няма никава вина за тая присъда, дал е максималното. и в случая проблема е в законодателния орган.

Максимална присъда за какво? Те си играят с закона, май несхващаш. Ако ги подведат под отговорност за това че е убил дете на забранена улица за коли и пешеходна улица и за това че системно е предизвиквал съдбата и е търсил жертвата си. АААА.......

Как може да се дава толкова леко наказание? Той е извършие не едно престъпление , а няколко.... какво прави в забраненанта зона, като изобщо няма работа там- за мен това си е углавно умишлено престъпление! Кара и мачка наред... явно не може да владее колата, която притежава... тъпа мутра! А иска под 3години, за д аможе д амине в условна присъдата и изобщо д ане лежи в затвора.... и това ако е справедливост и ако е нормален съд просто да се гръмне човек!

защото така е по закона. ЧЕТЕТЕV учи се първи клас.

Шест години,но в уранована мина. Отнемане на цялото му имущество.Иначе това не е наказание. Тоя рогач ще излезе от затвора и ще продължи да убива.

Ето това е нагледна картина какво представлява българската съдебна система.

най голямата мафия е в България. Тоя шматка трябва да умре.

В Бг и на 6 години трябва да се радваме. Толкова можем, затова сме и на това дередже. Най гнилата нация на Балканите/без макетата де/. При нас само кръв ще оправи нещата, но народа е страхлив, така че и след 100 години ще е същото.

Ако това невинно дете беше мое,на минутата тоя убиец Сапунджиев щеше да е мъртъв.

Абсолютно! Ще проклина денят в който се е взел за баровец. Няма да ме интерисува изобщо последствията за мен...защото животът на един родител свършва със смъртта на детето му. И Пъков, и тоя баровец, и митничарят и колко още, чак до младия Фатик осиновен от бащата на Илия Павлов за премазано девойче, не са извършили неволни катастрофи поради лошо време, сърдечен или диабетичен пристъп а съзнателно са пили, дрогирали, нарушавали дебилно Закона за движение по пътищата, което неминуемо води до невинни жертви. Особенно дечица. Ако аз съм баща, никой от тия няма да стигне до съдебната зала.

А на бас, че само се пениш по клавиатурата! На клавишите всички сме много яки...

Не дърпай дявола за опашката. Да не дава Господ никому да е на мястото на родителите.

Не е достатъчно, но все пак е някакво правосъдие!

Aбе тези дето са дали тази присъда, да не са газили и те деца, че дават само 6 години????;)

Само 6 години за УБИЙСТВО НА ДЕТЕ, при това в затворническо общежетие и лек режим!!!Какво прави убийците с коли по-"невинни" от останалите убийци?!

100% им е "намазал ръчичките",...яко!;))

Има сериозна разлика между предумишлено убийство, непредумишлено убийство, и убийство по непредпазливост. Колкото и нарушения да е направил, надали е искал смъртта на детето. При положение, че убийци, умъртвили жертвата по особено жесток начин получават 10-ина години... Просто целия НК е за ремонт, а съдебната система е за изриване из основи.

"НЕЗАВИСИМ" СЪД - 6 ГОДИНИ ПРИ ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ - КУРОРТ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА. ПОДИГРАВКА!!!...

колкото за една цигара марихуана

Или не можете да четете, или не искате. Той е признал вината си, в който случай по закон наказанието се намслява. Затова е 6 г. Знаете кой пише законите, предполагам. Удобно е да мразите съдиите, нали в Бг всеки втори е голяяям шофьор и е давал на КАТ. Преди да хвърлите камък, четете.

TIREX

четем и псуваме като те хванат и признаваш не е ли малко странно ? виж да бъде издирван да има спорни факти доказателства и тогава признание .за убийство на пътя миниум 15 години и конфискация!

В нормална страна когато те хванат и вината ти е абсолютно доказуема за присъдата няма никакво значение дали ще си признаеш или не. Признаването с намаляне е само, когато е спорно. Иначе ако искаш си признавай, ако искаш не.

недоволството ви е към закона. Органичения няма. Той е такъв.

Радвам се, че най-после е издадена справедлива присъда. До неотдавна подобни типове се отърваваха с 1-3 години затвор, а този ще гние зад решетките 6 години.

Кви решетки бе , не четеш ли , ще е в общежитие.

Нито държавата е държава, нито полицията е полиция, нито съда е съд. ПроЗд народ.

Еба.ти безобразието !!! Такава присъда ли заслужава този ,който след куп нарушения ,прегазва и убива на място едно малко ,невинно и беззащитно дете ! Другарите съдии навярно са спали ,докато са отсъждали - продажни малки ,жалки човечета , за които един отнет човешки живот се равнява на живота на един бълхясал ,уличен помияр. Пфууу - гнусни сте !

За няколко шамара над лекарка от циганин,му дадоха 17г затвор,а за този прегазил момчето до смърт 6г къде е справедливостта,ако бяха сгазили дете на депутат,или съдя,прокурор,отново ли щеше да е същата присъда.Този съд не работи за бедните,да го знаете от мен това.

Въпросната дама е изнудвала пациента си и го е баламосвала. То не е бил лекуван защото не и е снесал достатъчно пари. Накрая на прага на смъртта си - човекът не му издържали нервите и я е пребил - СПРАВЕДЛИВО. Това, че е циганин е случайно. За полиция, преса и прокуратура беше най-лесно да се каже, че е опит за грабеж и го осъдиха на 17 години, знаейки че му остават седмици. За сведение въпросният човечец почина от рака, а лекарката пак си е на работа и пак 'реже глави' безнаказано.

Лека му пръст на детето. Не че каквато и да е присъда ще го върне, но наказанията имат основно превантивен характер.. Сега като четат лумпените, че за убито дето в пешеходна зона на пешеходна пътека се дават 6 години, дали ще почнат да спазват правилата за движение ? Съда не е виновен, законите са такива, защото са писани от същия вид лумпени, 240 на брой !

прав си - превенцията е най-важна. Затова на ЗАПАД дават по 25 за смърт по непредпазливост, а 2 доживотни за убийство ! Ако сега си на 35-40 години и ти друснат едни 25, ще се замислиш дали искаш да умреш като стар, самотен, бит и еан всеки ден в затвора и много, ама много ще внимаваш какво правиш с дЖипа, нищо че си супер богат..

Затворническо общежитие с лек режим за незапознатите означава: безплатен хотел, в който си задължен единствено да преспиваш. Сутрин излизаш, разписваш се и си длъжен вечерта да се върнеш за да преспиш с аверите си. Какво правиш през целият ден си е само твоя работа.

Поредната съдииско-държавна гавра с едно невинно дете, с неговите родители и с обществото като цяло. Срам и позор за човешкият род.

Я, колкото дават и за няколко гр. марихуана. Слава на справедливата демократична система!

А Ставийски...?!?

Ставийски е руснак, а за тях както снаем, в България съвсем не важат законите...

За американците важат ли?

Сред бял ден,пред 200 свидетели,в центъра на 100 хиляден град-брутално шофиране в пешеходната зона --и какво ?? година и нещо -експертизи,доказателства,само и само да се отърве един убиец

Америка: Учителка, спала с 2ма 17-годишни ученици - осъдена на 22 години затвор. България: Шофьор, убил 4 годишно дете - 6 години затвор. Да ти е......а и законите в тази териотрия. Справедливост НЯМА тук!

Тука на учителката щяха само да й лепнат прякор "ку.ва" и да се приключи. Най-много да се наредят и пуберите на опашка край нея.

"преобладаващи отегчаващи отговорността на подсъдимия обстоятелства"... Може би имахте предвид Утежняващи.. едва ли го отегчават обстоятелствата.. лично мисля че е малко но поне и това е нещо в нашите съдилища нали не са го пуснали...

Имаш Интернет - ползвай го. Точно отегчаващи са обстоятелствата. А утежняващите са първи братовчед на натуралния акт. ;)

Наистина са такива ??? Странно как нещо взето от всекидневната реч в правния мир има друг смисъл.. съжалявам за объркването. Акцента ми беше по скоро върху това,че макар и малко тази присъда е далеч по справедлива от много други досега макар и малка

Мда... съдът обърна везните на Темида на пазарски кантар...

...китайски при това...

А НЕ МОЖЕ ЛИ,БАЩАТА НА МОМЧЕТО ДА ГО ПРЕГАЗИ ДО СМЪРТ И ДА ГО ИЗЛЕЖИ ТОЙ 6Години

тъй като шофьорът призна вината си" Хахаха значи,ако признаеш вината си ще ти простят и убийство

Какво безсрамие, какво безочие. Тези, които са измислили тази смешна присъда трябва да бъдат прокълнати за да изпитат на гърба си болката на родителите!!!