Решението беше посрещнато с бурни ръкопляскания и сълзи от събралите се в залата близки на родителите, особено след като се разбра, че прокуратурата не е протестирала присъдата на първата инстанция с искане да бъде завишена. На 2 юни Старозагорският окръжен съд постанови само 3,4 г. затвор.

Днес апелативните съдии определиха присъда за Сапунджиев от 9 години лишаване от свобода, но тъй като той призна вината си, по закон тя трябваше да бъде намалена на 6 години. Те трябва да бъдат излежани в затворническо общежитие, което означава лек режим.

Освен това, Сапунджиев няма да има право да управлява автомобил 8 години, което също е завишение, защото на първа инстанция забраната беше 5 години.

Сапунджиев трябва да плати и разноските по делото.

Той има 15-дневен срок, за да обжалва присъдата пред Върховния касационен съд. 
Подсъдимият отказа коментар, като заяви ядосано на журналистите, че не желае да бъде сниман. От мотивите му да обжалва дори първата присъда обаче става ясно, че според него съдът не е отчел "наличните многобройни смекчаващи вината обстоятелства", а е дал превес на утежняващите.

За да подкрепят родителите на Паоло днес пред Съдебната палата в Пловдив бяха дошли над 50 техни съграждани от Стара Загора, които преди заседанието се събраха на граждански протест. 

Майката на Паоло - Красимира, която участва в него, заяви:

"Очаквам съдът да уважи нашите искания и да даде адекватна присъда от около 10 години. Цинизмът, арогантността, безхаберието и безотговорността напоследък са се превърнали в някакви ценности. Този човек е рецидивист на пътя, има хиляди нарушения и глоби, които не е плащал и ще е смешно, ако бъде оправдан".

След като чу присъдата, през сълзи жената каза, че е доволна, защото тя показва, че има справедливост, а и знае, че по закон не може да иска доживотен затвор. Все пак семейството ще обжалва, с надеждата за максималното възможно наказание, заяви бащата.

Неотдавна телевизионни репортажи показаха, че Георги Сапунджиев, който е на свобода, продължава да шофира нов джип. По закон шофьорската му книжка може да бъде отнета, едва когато присъдата му влезе окончателно в сила. Дотогава той има право да кара необезпокоявано личен автомобил.