Петър Рачков застана пред районните магистрати по обвинение, че на 18 март т.г. е заловен да шофира в Бургас, докато шофьорската му книжка е била отнета заради друго нарушение.

37-годишният мъж бе освободен от наказателна отговорност на основание чл. 78а от Наказателния кодекс, който предвижда замяната с административна санкция, когато за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено.

В съдебното заседание, държавното обвинение уточни, че подсъдимият е реабилитиран и че от извършеното престъпление не са причинени имуществени вреди.

Съжалявам, виновен съм. Книжката ми е отнета за неплатени актове и наказателни постановления, не за нещо друго. Определено съжалявам и няма да се повтори“, каза пред съда Петър Рачков, цитиран от "Бургас Инфо".

Съдията по делото лаконично му отговори: "Дано".

Присъдата на Районния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред окръжните магистрати в 15-дневен срок. 

В края на март т.г. бургаски полицаи задържаха Петър Рачков с още двама мъже в автомобил, превърнат в мобилна нарколаборатория. При проведените допълнителни полицейски издирвателни действия в помпена станция, разположена до разклона за село Черни връх, са намерени и иззети течности в стъклени и пластмасови шишета и стъклени прибори за производство на синтетични наркотици.