В последния работен ден за тази година движението отново ще бъде реорганизирано заради очаквания засилен трафик по пътищата в страната за Новогодишните празници, предава БНТ.

Най-натоварено се очаква да бъде движението по магистралите.

От 12:00 до 20:00 часа днес и от 08:00 до 14:00 часа утре се спира преминаването на камиони над 12 тона в посока Варна по магистрала "Хемус", между 30-ия до 47-ия км.

Ограничението е не само заради очакван натоварен трафик, но и заради ремонтните дейности в тунелите "Топли дол" и "Правешки хановe", напомнят от Агенция Пътна инфраструктура. Осигурен е обходен маршрут.

Заради очакваното интензивно движение на 1-ви януари - от 11:00 до 20:00 часа - за всички превозни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде ограничено движението по участъци от АМ "Хемус", в района на двата тунела.

Целта е в последния почивен ден за пътуващите в посока към столицата да бъдат осигурени по две ленти в тунелите.

В първия ден на новата година се очаква и да е най-засилен трафикът към големите градове тъй като много хора са слели почивните дни около Коледа и Нова година.

Част от автобусните превозвачи спират пътуванията от 31-и декември следобед до обяд на 1 януари, добавя БНР.

За сметка на това се осигуряват допълнителни автобуси, които да превозват пътници на 30 декември.

Изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов обясни:

"За 30 декември има осигурени до този момент около 10 извънредни автобуса, като вероятно може да се наложи да бъдат отпуснати още - по всички направления. Има посока Варна, има посока зимните курорти, има осигурени автобуси за тези направления, за които не достигат билети. За 1 януари следобяд има достатъчно автобуси, за да могат хората да се приберат и да са спокойни, че ще стигнат до София".