Русе изпраща убитата телевизионна водеща Виктория Маринова в последния й път. Стотици се събраха в храма "Света Троица", за да си вземат последно сбогом с младата жена. Храмът не успя да побере всички хора, дошли да си вземат последно сбогом с красивата водеща.

"Дошли сме днес да отдадем нашата последна почит и последно сбогом към Виктория Маринова - Вики, която беше наш покровител, която идваше тук на палатката почти всеки ден", сподели Стойка Панагонова от Сдружение "Смело сърце".

Освен близки, приятели и колеги на Виктория, да я изпратят в последния ѝ път дойдоха онкоболни жени и майки на деца с увреждания, към които бяха насочени нейните социални каузи.

"Вики обичаше да прави добри неща и както каза Свилен, ние ще продължим да правим това вместо нея. В памет на Вики искам да призова всички да мислят на първо място не за себе си, а за нацията като цяло и за нашите деца, какво ще оставим след нас", заяви пред БНТ Росен Даскалов.

Снимка: Euronews

Поклонението започна в 10.30 часа, като белият затворен ковчег бе внесен в църквата под камбанния звън, а до него застанаха майката, бащата и бабата на Виктория, както и бившият й съпруг Свилен Максимов и баща му.

Десетки български и чуждестранни медии отразяват поклонението.

Виктория бе положена в бял ковчег

Снимка: PIK TV

Сред първите влезли в църквата бе и кметът на Русе Пламен Стоилов.

"В Русе, където няма криминална престъпност, след това убийство стана известен с едно лошо име. Затова е важна превенцията още от много малка възраст. Не може да се възпитават такива изроди. Затова ще настояваме за максимална присъда. Тези, които си позволяват дори и да помислят за такова нещо, трябва да бъдат смазани от закона. Това е, което може да даде гаранция на хората", каза кметът.

Той благодари на полицията, че се е справила за много кратък срок и е разкрила за 4 дни това тежко и сложно убийства. Благодари и на хората, които са съдействали за това.

Виктория Маринова ще бъде погребана в гробищния парк на кв. "Чародейка" в Русе.

Стотици дойдоха да се простят с младата жена

Снимка: Русе инфо

Църквата не успя да побере всички опечалени

Снимка: Валентин Василев, Фейсбук