Посланици и дипломатически представители на държави от Европейския съюз посетиха централата на bTV Media Group. В ролята на домакини бяха Господин Йовчев, Главен оперативен директор и изпълнителен директор на bTV Media Group и Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт". Те представиха дейността и някои от най-новите проекти на медийната група, включително технологичните решения и иновации при създаване на телевизионно, радио и дигитално съдържание.

Дипломатическата визита се организира във връзка с чешкото ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз, по инициатива на Н. Пр. Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република у нас.

"Аз високо ценя възможността заедно с моите колеги от останалите европейски посолства да разгледам най-модерното телевизионно студио в страната и да дискутираме по въпросите на високите стандарти на журналистическата работа и свободата на словото", заяви Н. Пр. Лукаш Кауцки.

Снимка: bTV

Гостите посетиха високотехнологичното телевизионно студио на bTV по време на емисия, наблюдаваха богатството от видео прожекции, аугментирана реалност и визуални ефекти в студийния комплекс, проследиха част от новините от контролната зала, разгледаха обновения нюзрум на bTV Новините и на неофициална среща обсъдиха медийната среда в България.

Господин Йовчев, Главен оперативен директор и изпълнителен директор на bTV Media Group

Снимка: bTV

"Във времена на война, икономически предизвикателства и трудни моментиза нашето общество, bTV Новините са важната трибуна за качествена журналистика. Посещението на европейските посланици при нас е ясно доказателство за това и за отговорността на нашите послания, които отправяме като медия към нашата публика всеки ден в новинарските ни емисии и актуалните предавания на bTV", каза Антон Хекимян, директор на "Новини, актуални предавания и спорт", bTV Media Group.

Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт"

Снимка: bTV

"Като част от голямото международно семейство на PPF вярваме, че качествената журналистика е в основата на защитата на обществения интерес във времена като днешните. Затова оставаме отдадени на мисията си да обогатяваме и развиваме нашата програма и проекти", заяви Господин Йовчев, Главен оперативен директор и изпълнителен директор на bTV Media Group.

Снимка: bTV

Мотото на чешкото ротационно председателство е "Европа като задача" по едноименното есе на първия демократично избран президент на Чешката република Вацлав Хавел.

bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е собственост на международната компания PPF Group. Групата е базирана в Чехия и оперира на повече от 25 пазара в целия свят с инвестиции в различни сектори като финансови услуги, телекомуникации, медии, биотехнологии, недвижими имоти и др. Активите са на обща стойност над 40,3 милиарда евро и има над 80 000 служители в целия свят.

CME е сред водещите доставчици на медийно и развлекателно съдържание в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и има телевизионни станции на 6 пазара (Чехия, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия и България). Компанията излъчва 42 канала, платено и безплатно съдържание, и достига до 49 милиона зрители. СМЕ е притежател и на водещата европейска платформа за онлайн видео съдържание - VOYO.

Повече информация за посещението може да бъде намерена тук >>.