"С интерес наблюдавам състезанието на политици, извадени от нафталина и запътили се натам, да обясняват кой има по-големи заслуги за разкриване на детайли за тръбата във Варненското езеро." Това заяви на брифинг кметът на Варна Иван Портних, който от вчера е с повдигнато обвинение от Окръжната прокуратура.

То е заради казуса в канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от аварии, въпреки отпуснати големи средства за ремонти.

Кой кого е уведомил ще стане ясно в хода на процедурата, добави Портних, цитиран от bTV, и посочи, че той не е счупил тръбата.

"Нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал изпълнител, надзор, нито съм строил, нито съм приемал в експлоатация и разплащал тази тръба, защото не съм се занимавал с политика по онова време", заяви варненският кмет.

Той обясни, че не е ходил на разпит, а е получил документите, които "е трябвало да получи." Портних бе категоричен, че не е отговорен за това, че тръбата не е минала под дъното на канала, както е било предвидено, което довело до аварията.