Шествието на протестиращите премина по столичния бул. "Цар Освободител" и достигна до Орлов мост. Там малко след 22.30 часа протестиращите отново блокираха движението на кръстовището, след като то само днес остана отворено за движение. Те поставиха на кръстовището няколко палатки, кофи за боклук, кашпи и пейки.

20 пъти да разтурят лагера, 20 пъти ще го вдигнем, заканиха се протестиращи. Барикадите бяха разтурени от полицията рано сутринта на 3 септември.

Първоначално бяха разпънаха две палатки с обяснението, че се поставят символично преди започващата учебна година - без засега да се затваря движението. Но призоваха за оставка и обявиха, че са готови да го спрат във всеки един момент.

Малко преди 22.00 часа протестиращи се отправиха в шествие по бул. "Цар Освободител" към Орлов мост. Освиркваха полицаите и ги наричаха еничари заради ескалацията на напрежението на 2 септември вечерта.

Организаторите на протеста заявиха, че недоволните тръгват сега на шествие, а от утре "ще вдигат отново барикадите".

Вчера, 2 септември, беше най-големият ден за българската демокрация в последните 30 години, каза от импровизираната трибуна около фонтана при президентството преди да потегли шествието адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. отровно трио.

Бившият служебен министър Ренета Инджова заяви, че е с всички, които вчера пострадаха на протеста, но които ще донесат свободата.

Генерал Димитър Шивиков призова протестиращите да бъдат единни, за да "постигнат свободата".

От трибуната протестиращи говориха повече от час за вечерта на 2 септември, отправяйки викове "Оставка" и "Мафия", предаде БТА.

На същото място, по-рано вечерта, "отровното трио" дадоха брифинг и заявиха, че 57 дни е имало мирни протести. Те попитаха кой е изпратил агресивните младежи, които снощи хвърляха бомбички, предмети от палатките, павета и камъни срещу служителите на реда.

Малко след 19.30 часа протестиращи пресякоха бул. "Цар Освободител" и спряха движението по него, след като около 18 часа се събраха в пространството пред президентството - за 57-а вечер с искане за оставката на правителството и на главния прокурор.

Полицаите, охраняващи пространството между Министерския съвет и Президентството, се отдръпнаха и така позволиха на протестиращите отново да блокират движението по двата булеварда - "Цар Освободител" и "Дондуков". Протестиращите реагираха на действията на полицията с възгласи "Браво".

Протестът и тази вечер бе огласен от тъпани, свирки и вувузели, от обичайните викове: "Оставка", "Мафия" и "Мутри, вън". Някои от протестиращите развяваха националния трибагреник.

Демонстрант започна да хвърля яйца по сградата на Народното събрание, но други го възпряха.