Фоторепортерът на Dir.bg Иван Григоров беше възпрепятстван да извърши служебните си задължения в днешния изборен ден. Причина за това стана председателят на секционната избирателна комисия Нина Димова.

В продължение на около час днес Иван Григоров беше задържан за снемане на данни от полицаи, които са реагирали на сигнал, че фоторепортерът е снимал без разрешение в залата на училище столичния квартал "Люлин".

Никой от служебните лица обаче не е обърнал внимание, че обектите на фоторепортажа са дали съгласие да бъдат заснети. Освен това Иван Григоров се е легитимирал предварително и е бил допуснат в залата. Внезапно обаче се появява шефката на секцията Нина Димова, която вдига скандал, и нарежда на полицията да го отведе. От фоторепортера е поискано да изтрие заснетите кадри, а след отказа, фотоапаратът му е бил временно отнет.

Снемането на данни и подписване на протокол за заснетото е продължило около 1 час, като през това време журналистът е възпрепятстван да изпълнява служебните си ангажименти.

Иван Григоров е един от доайените на фоторепортерската гилдия, журналист с голям авторитет у нас и в чужбина. Носител е на много награди и автор на запомнящи се кадри от историята на България.