Мащабна полицейска акция е окупирала целия район на търговски център "Гранд" в Пловдив. Безпрецедентната акция се провежда по граждански сигнал, че там е забелязан 25-годишният Петър Петров, който вчера избяга от ареста на Трето районно управление.

Униформените са завардили всички входове и изходи на хранителния магазин "Лекси", намиращ се на приземния етаж на центъра, тъй като по полицейски сведения именно там е видян арестантът, съобщава "Трафик Нюз".

Всички коли на изхода от подземния паркинг се проверяват. Шофьорите са карани да отварят багажници, а колите им се претърсвани щателно.

Както е известно, Петров успя да избяга от тоалетната на Трето районно управление, след като той беше задържан за 24-часа в участъка заради притежание на наркотици. Мъжът се помолил на полицаите да го заведат до тоалетна, тъй като коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и позволило да отвори прозореца и да избяга. Петър Петров е обявен за общодържавно издирване.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив се извършват активни оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване местонахождението на избягалия арестант, както и процесуално-следствени действия.