Все още няма следа от арестанта, който вчера избяга от ареста на Tрето РПУ в Пловдив. Той е бил задържани за 24 часа за притежание на наркотици.

Полицията е претърсила повече от 10 адреса, включително такива на негови приятели, предаде NOVA.

25-годишният Петър Петров избяга от ареста два часа преди да изчете мярката му за неотклонение. Той е успял да се измъкне през прозорец на тоалетната на втория етаж. Под претекст, че има болки в корема, помолил разследващия полицай да го пусне до тоалетната. Той отишъл в санитарното помещение, предназначено за полицаи и граждани, а не в това за арестанти.

Смята се, че след като е скочил през прозореца, той е побягнал надолу по улицата и после е хванал такси, с което е напуснал града.

Предстои полицаите да изземат записите от охранителните камери, за да установят в каква посока е поел Петров.

"За да се стигне до този неприятен инцидент, има допуснати нарушения. Тепърва проверката ще установи всички онези допуснати нарушения от всички онези длъжностни лица, към които ще бъда безкомпромисен", категоричен беше старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив.

След бягството на арестантът той е издирван със следово куче, но според свидетели, полицаите не са хукнали веднага да гонят беглеца.

Вчера вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че отпуската на началника на Трето РПУ е била прекратена и е разпоредена проверка на цялото районно, за да се установи кои са виновните за инцидента. Радев допълни, че целият град бил заграден, но засега няма следа от избягалия.