23-годишната Дарина Министерска и 12-месечната й дъщеричка Никол ще бъдат погребани в неделя, съобщи във Фейсбук Валерия Филкова, близка на семейството.

Опелото на младата майка и детето й, които бяха застреляни от 26-годишния баща на момиченцето Викторио Александров в понеделник, ще започне в 13.30 ч. на 4 ноември в църквата "Свети Николай Чудотворец" в столичния кв. "Връбница". След това двете ще бъдат погребани в гробищния парк на "Бакърена фабрика".

"Мили хора, нагледах се и се наслушах на некомпетентни изказвания и писания, както и на това, че се опитват да изкарат Викторио психически неуравновесен. Само искам да кажа, че той е абсолютно здрав психически и това, което извърши е напълно преднамерено. Всички доказателства ги има и са налице, но някой се прави на сляп. Призовавам всички ви: Спрете да пишете глупости и оставете родителите и ние, техните близки и приятели, да изпратим Дарина и Никол в последния им земен път подобаващо. Двете ще бъдат погребани в бели рокли. Като булка, която Дари не можа да бъде и Никол, като шаферка на майка си, която също не доживя да стане", написа Филкова. 

Междувременно в 15 часа в Софийския градски съд трябва да започне гледането на мярката за неотклонение на 26-годишния Викторио Александров. Във вторник вечерта Софийската градска прокуратура повдигна 3 обвинения на Александров. Охранителят е обвинен в умишленото убийство на приятелката си, в умишленото убийство на рождена дъщеря и в принуда на таксиметров шофьор, когото отвлече.