26-годишният Викторио Александров, който застреля жена си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол в понеделник, увъртал в обясненията си пред криминалистите.

Той бил разпитан във вторник, но показанията му били много хаотични и противоречиви, казаха запознати с разследването за "24 часа".

Викторио твърдял, че не е искал да убива детето си, но се спънал в тъмнината и без да иска, натиснал спусъка на пистолета си и куршумът уцелил момиченцето.

Охранителят се крил заедно с малката Никол от 20 до 23,30 ч в изоставена постройка в храсталаците край Горни Богров.

Той стигнал до там с таксито, което хванал в кв. "Хаджи Димитър" около 19 ч. След като убил жена си с два куршума в понеделник по обед, Викторио грабнал детето и тичешком напуснал жилището в кв. "Надежда". Около 6 часа се лутал из софийските улици, минал и през Северния парк, отбил се и в кв. "Хаджи Димитър", където живеят родителите му, но не посмял да им се обади.

Викторио се движел пеша и с градския транспорт, но не и с автомобила си "Фолксваген Голф", който зарязал.

За мотива да убие Дарина Викторио обяснил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи.

Викторио вече е преместен от "Пирогов" в МВР болница, казаха разследващи. Раната на главата му, получена при неуспешния му опит да се самоубие, била съвсем повърхностна.

Прокуратурата му е повдигнала обвинения за двете убийства и отвличането на таксиметровия шофьор. Очаква се в четвъртък да поиска от съда постоянен арест за Викторио.